Portada > Actualitat > Afectacions del coronavirus a Piera

Afectacions del coronavirus a Piera

Es restringeix la possibilitat de fumar en espais públics
Es restringeix la possibilitat de fumar en espais públics

Actualització 19/08/2020 

Noves mesures extraordinàries.

Des del 18 d'agost el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha establert un conjunt de noves mesures per evitar la propagació de la COVID-19. Entre aquestes destaca la prohibició de fumar a la via pública o espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima de 2 metres i que els bars, restaurants, terrasses i guinguetes poden obrir com a màxim fins a la 1 h.

Podeu ampliar informació aquí.

 

Actualització 28/07/2020 

Parades als barris i pobles:

Queden suspesos els mercats setmanals als barris i pobles de Piera fins a finals d'agost per causes alienes a l'Ajuntament.

Parades setmanals d'aliments als barris i pobles
Parades setmanals d'aliments als barris i pobles

Actualització 22/07/2020 

Parades als barris i pobles:

A més de les parades habituals amb aliments de primera necessitat, també hi haurà una parada de calçat, una de roba i una de complements. 

Recordeu que cal mantenir les mesures de seguretat.

Parades als barris i pobles de Piera
Parades als barris i pobles de Piera

Actualització 30/06/2020 

Parades amb aliments de primera necessitat als barris i pobles:

Aquesta setmana s'habiliten diferents parades en els horaris i ubicacions indicades. 

Recordeu que cal mantenir les mesures de seguretat.

Parades setmanals d'aliments als barris i pobles
Parades setmanals d'aliments als barris i pobles

Actualització 23/06/2020 

Parades amb aliments de primera necessitat als barris i pobles:

Aquesta setmana s'habiliten diferents parades en els horaris i ubicacions indicades. Els dies 23 i 24 de juny no hi haurà servei amb motiu de la festivitat de Sant Joan.

Recordeu que cal mantenir les mesures de seguretat.

Parades setmanals d'aliments als barris i pobles
Parades setmanals d'aliments als barris i pobles

Actualització 15/06/2020 

Reobertura de La Piscina de Piera: 

Avui dilluns, dia 15 de juny, ha reprès la seva activitat La Piscina de Piera, seguint totes les mesures de seguretat i les restriccions d'aforament (gimnàs al 50 % i zona d'aigua al 30 %).

L'horari del servei és:

 • De dilluns a divendres, de 7 a 22.30 h
 • Dissabtes de 8 a 15 h i de 16.30 a 20.30 h
 • Diumenges de 8 a 15 h

A partir del 24 de juny, començarà l'horari d'estiu. 

Per a més informació: http://lapiscinadepiera.cat/

 

Actualització 09/06/2020 

Parades amb aliments de primera necessitat als barris i pobles:

S'habiliten diferents parades des de dimarts dia 9 a dissabte dia 13 de juny. Recordeu que cal mantenir les mesures de seguretat.

Parades setmanals d'aliments als barris i pobles
Parades setmanals d'aliments als barris i pobles

Actualització 02/06/2020 

Parades amb aliments de primera necessitat als barris i pobles:

S'habiliten diferents parades des de dimarts dia 2 a dissabte dia 6 de juny amb alguns canvis en els horaris i ubicacions.

Recordeu que cal mantenir les mesures de seguretat.

Parades setmanals d'aliments als barris i pobles
Parades setmanals d'aliments als barris i pobles
 • FAQs sobre la Fase 1 (PDF, 783 kB)
  Preguntes sobre les restriccions d'activitats per la COVID-19 a Catalunya durant la Fase 1

Actualització 30/04/2020

L'AECC Catalunya Contra el Càncer ofereix un nou servei  d’Atenció al Dol a aquelles persones que han perdut un ésser estimat i no estan podent dur a terme un procés de dol amb normalitat, sinó que l´han de fer en solitari, sense amics ni família aprop, sense poder-se acomiadar i privats del suport necessari per a superar la pèrdua. L'entitat posa a disposició de la població en general el seu equip de professionals per acompanyar-les en aquest procés de dol i ajudar a fer-lo d´una manera menys traumàtica.  

Podeu trobar tota la informació de com accedir a aquest servei completament gratuït a la pàgina web https://www.aecc.es/es/atencion-duelo o al telèfon 900 100 036 (operatiu 24 hores al dia, 365 dies a la setmana).

Actualització 30/03/2020

Dades oficials de l'afectació del Covid-19 a Piera:

La Generalitat ha fet públiques les dades oficials del Covid-19 amb informació descriptiva i interactiva sobre la situació actual de la pandèmia a Catalunya. En el cas del nostre municipi, els gràfics mostren un total de 58 casos confirmats , el que suposa una taxa estandaritzada de 145,3 infectats per cada 100.000 habitants. 

Aquestes dades s'aniran actualitzant de forma permanent i podran ser consultades per la ciutadania a través de l'enllaç http://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus.

logo
La Piscina de Piera

Actualització 19/03/2020

Comunicat de La Piscina de Piera als seus abonats i abonades:

Estem vivint una situació excepcional provocada per l’expansió del Coronavirus (Covid-19) i les mesures que han adoptat les Administracions Públiques de lluita contra aquesta pandèmia que ens ha portat a cessar temporalment l’activitat a la Piscina de la Piera. Es tracta d’un tancament forçat, inèdit i sense precedents en la nostra història, i fet amb la finalitat de vetllar pel més preuat que tenim: la salut  i el benestar de tots els abonats i abonades, així com dels nostres treballadors i treballadores. 

Estem estudiant conjuntament amb l’Ajuntament l’impacte d’aquest tancament i la manera de  procedir per, entre altres coses, trobar la manera de poder compensar-vos, tant durant aquests dies de quarantena, com quan puguem restablir el servei. 

Una de les primeres mesures que hem pres serà suspendre la quota del mes d’abril i les següents fins que es reprenguin les activitats habituals. Us demanem que no retorneu els rebuts del mes de març fins que no haguem resolt com procedir als ajustaments que corresponguin i que dependran, en gran mesura, de l’evolució de la situació en els propers dies. Que no retorneu el rebut permetrà garantir el pagament de les nòmines dels treballadors, poder mantenir les instal·lacions en unes condicions d’higiene i seguretat òptimes i, en última instància, permetre la continuïtat del servei un cop superat el tancament. 

Pel que fa al cursets de natació i altres activitats complementàries, o bé serà deduïda la part proporcional del mes de març sense servei o bé, un cop s’iniciïn les activitats, es restarà de la propera quota.
 
Tanmateix, volem agrair-vos les moltes mostres de comprensió, empatia i de recolzament que aquests dies ens esteu fent arribar. Gràcies a la força que ens transmeteu i a l’esforç i sacrifici del nostre equip humà serà possible que ben aviat puguem tornar al centre amb més força que mai.

Actualització 19/03/2020 

 Atenent a les necessitats actuals, l'Ajuntament de Piera proposa a la ciutadania que faci arribar les seves donacions de material per a repartir-lo segons les necessitats existents. 

Donació de material
Donació de material

Actualització 18/03/2020 

S'habiliten diferents parades amb aliments de primera necessitat a diferents barris i pobles, en dies, hores i llocs diferents.

Parades d'aliments als barris
Parades d'aliments als barris

Actualització 16/03/2020

Nou horari d'atenció al públic amb motiu del coronavirus: 

Horari d'atenció telefònica i telemàtica:

De dilluns a divendres de 8.45 a 14.45 h 

Horari d'atenció presencial (per a tràmits urgents i indispensables):

De dilluns a divendres de 9 a 13 h a l'Ajuntament de Piera i al centre de serveis La Bòbila

Només amb cita prèvia (concertada per telèfon)

Es demana a la ciutadania que segueixi l'actualitat a través de xarxes socials i webs oficials.

Actualització 14/03/2020

 • El president Torra anuncia el confinament de tot Catalunya. Per responsabilitat i solidaritat, #joemquedoacasa.
 • El Govern de la Generalitat de Catalunya també ordena tancar bars i restaurants a partir d'avui dissabte.

Totes les mesures complementàries a les actuals, als documents adjunts.

Actualització 12/03/2020

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que es tanquen les escoles, els instituts i centres universitaris de tota Catalunya a partir de demà divendres dia 13 de març pel coronavirus i durant un període de 14 dies. A Piera, aquesta mesura afectarà a totes les llars d’infants, escoles, instituts i a l’aula de música.

La mesura dràstica i inèdita vol frenar els contagis de coronavirus.

D'altra banda, el Consorci Sociosanitari d'Igualada adopta a partir d'avui d'avui dijous dia 12 de març i durant 15 dies, diverses mesures entre les quals hi ha el tancament parcial del Centre de Dia Mar i Cel que només atendrà aquells casos imprescindibles. 

El SAD (Servei d'Atenció a Domicili) a la comarca de l'Anoia es restringeix també a casos que siguin considerats imprescindibles.

Comunicat sobre les mesures preventives amb motiu del COVID-19 (Coronavirus) 

Es recomana a la població que realitzi només l’activitat que sigui imprescindible, restringint la vida social, sobretot els col·lectius de risc. 

Es prenen les següents mesures de prevenció, les quals es podran veure modificades en funció de l’evolució del COVID-19, per un període inicial de 15 dies, quedant implantades a partir d’avui dia 12 de març de 2020, a les 12 hores: 

-      Queden anul·lades (o ajornades fins a nou avís) les activitats organitzades per l’Ajuntament de la Vila de Piera.

-      S’aconsella anul·lar (o ajornar) els actes i activitats que duen a terme entitats i associacions. I en el cas de portar-les a terme igualment, l’Ajuntament de la Vila de Piera no subministrarà ni taules, ni cadires, ni cap material que faciliti l’organització d’aquest. Si no fos possible la suspensió, limitar l’assistència a un terç de l’aforament.

-      Referent als equipaments i espais municipals recomanem que els usuaris no en facin ús, i que les instal·lacions redueixin l’aforament a un terç d’aquest, així com adoptem les següents mesures:

 • Al camp de futbol, la piscina i el pavelló El Prat els clubs no podran realitzar cap mena d’activitat.
 • Les activitats escolars i extraescolars esportives queden anul·lades.
 • La Biblioteca de Piera restarà tancada fins a nou avís.
 • Les activitats dutes a terme al Casal per a Joves i Grans i al Teatre Foment de Piera queden anul·lades.
 • Tots els locals socials dels barris i pobles de la vila restaran tancats fins a nou avís.
 • El mercat municipal no se celebrarà en els pròxims 15 dies, per tant queda anul·lat pel dissabte 14 i dissabte 21.
 • Es recomana no assistir al ple municipal del dia 25 de març i es limitarà l’assistència a un terç de l’aforament.

Referent a l’Ajuntament de Piera, s’aconsella no assistir-hi presencialment i resoldre dubtes i gestions trucant al 93 778 82 00, telemàticament mitjançant la seu electrònica (https://www.seu-e.cat/ca/web/piera/seu-electronica), o enviant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Conjuntament a aquestes mesures, l’Ajuntament de la Vila de Piera, vol transmetre un missatge de tranquil·litat i confiança en les autoritats sanitàries del nostre país. Així com recordem seguir les mesures preventives recomanades i mantenir-se informat a través de webs i xarxes socials oficials.