Portada > Actualitat > Notícies > Invertir en innovació

Invertir en innovació

18/02/2009

Modernitzar els negocis gràcies a la inversió en noves tecnologies i millorar d'aquesta manera la competitivitat de les empreses de la comarca pot ajudar a créixer els negocis en temps de crisi. Aquesta és la principal conclusió de la jornada PIMESTIC celebrada dimarts a Piera i que va ser inaugurada pel regidor de Noves Tecnologies i Mitjans de Comunicació de l'Ajuntament de Piera, Jordi Romeu i per Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, per a qui "Les TIC són necessàries perquè les empreses puguin competir en els pròxims anys".
Organitzada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i per l'agència ACC1Ó CIDEM|COPCA, la jornada va comptar amb una trentena d'empresaris de Piera, la majoria del quals, un 74%, pensa invertir fins a 6.000 euros en TIC i gairebé un 30% fins a 20.000 euros amb l'objectiu de millorar la competitivitat de la seva empresa. En aquest sentit, la màxima prioritat tecnològica dels empresaris ha estat tenir una pàgina web corporativa que els ajudi a difondre les accions comercials de l'empresa a la xarxa al major nombre de clients potencials. Gairebé un 40% dels directius reunits a Piera encara no disposa de cap site a Internet.
Pels empresaris que ja disposen d'un espai corporatiu a la xarxa, el comerç electrònic ha estat una de les solucions tecnològiques que ha rebut bones crítiques, ja que els pot permetre obrir noves vies de negoci i vendre a un públic molt més segmentat que busca en el seu producte per Internet. De la mateixa manera, renovar l'equipament informàtic de l'empresa per aprofitar al màxim les possibilitats que ofereixen les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) com ara el CRM, un sistema que permet ordenar tota la informació referent als clients en una única eina, també va interessar als empresaris.
D'altra banda, la jornada PIMESTIC també va servir perquè els assistents coneguessin els ajuts de què disposen per implantar les TIC de manera eficient. En aquest sentit, el servei d'orientació PIMESTIC permet a les empreses conèixer, de mans d'un expert en noves tecnologies homologat per la Generalitat, quines són les seves mancances TIC i com implantar-les correctament.

El Pla PIMESTIC
El pla PIMESTIC compta amb un pressupost de 20 milions d'euros per al període 2007-2010 i contempla diverses actuacions per tal de millorar la competitivitat de les empreses catalanes, mitjançant la introducció i la utilització eficient de les TIC. Amb tot, la digitalització dels processos interns de l'empresa és una de les condicions necessàries per tal d'assegurar la viabilitat de les empreses en el futur.
És per aquest motiu que el pla PIMESTIC vol maximitzar la percepció de valor de la tecnologia a les empreses catalanes, entenent que els principals obstacles són el desconeixement del valor d'aquesta mateixa, la falta de formació i coneixement, la desconfiança i la manca d'adaptació a les necessitats de les empreses. Per aquest motiu les jornades són un dels principals eixos d'actuació del pla ja que tenen l'objectiu d'informar als empresaris de tot el territori dels avantatges que els poden oferir les TIC per millorar la competitivitat dels seus negocis.
Durant el 2008, més de 7.000 empresaris van assistir a alguna de les 98 jornades que es van organitzar i que van tenir un bon grau d'acollida. Segons les enquestes realitzades, el 97,7% dels assistents recomanaria la jornada i a un 89,44% li han fet veure les possibilitats de les TIC per millorar la seva empresa.

Arxivat a: Noves tecnologies
PIMESTIC
PIMESTIC
PIMESTIC