Portada > Actualitat > Notícies > Noves sondes de control d'emissions

Noves sondes de control d'emissions

27/09/2010

El Departament de Governació i Administracions Públiques ha instal·lat 46 nous equips de control d'emissions de les antenes de telefonia mòbil arreu del territori català. Pel que fa a la Catalunya Central, les sondes s'han activat a 4 municipis, un dels quals és Piera, concretament a la zona de l'Avinguda Barcelona. Aquest projecte forma part del pla Catalunya Connecta i també de la tercera fase del projecte SMRF (Sistema de Monitorització de Radiofreqüencia). Les noves sondes s'incorporen al cercador que l'STSI i la Direcció General de Qualitat Ambiental han posat a disposició de la ciutadania (www.gencat.cat/societatdelainformacio) i que permet consultar en tot moment el nivell d'emissions de camps electromagnètics provinents de les antenes de telefonia mòbil que formen part del projecte. El fet que els camps electromagnètics siguin imperceptibles per a l'ésser humà fa que alguns ciutadans desconfïin d'aquestes antenes. El Sistema de Monitorització de Radiofreqüència objectiva les mesures dels nivells d'emissió i permet contrastar-los amb els límits que autoritza la legislació, vetllant aixi per la qualitat mediambiental.

Arxivat a: Noves tecnologies
Nova antena de control d'emissions a Piera