Portada > Actualitat > Notícies > S'avança la prohibició de fer foc

S'avança la prohibició de fer foc

15/02/2012

A partir del dimecres 15 de febrer, cal demanar autorització extraordinària per fer foc al bosc a causa de l’elevat risc d’incendis a 39 comarques catalanes, entre les quals la de l’Anoia. La prohibició de fer foc va, històricament, del 15 de març al 15 d’octubre, però aquest any, de manera excepcional, s’estableixen unes mesures extraordinàries per prevenir els incendis forestals que fan avançar la prohibició un mes.
La meteorologia dels darrers mesos i setmanes està propiciant que durant aquests mesos de gener i febrer a la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d’incendis forestals. Les causes d’aquesta situació estan relacionades amb la manca de pluges. Mentre no millorin les condicions de la vegetació es preveu que el nivell de perill d’incendi continuï assolint sovint valors alts i molt alts en els dies més desfavorables.

Període de vigència de la prohibició
En el període comprès entre la publicació al DOGC, el 14 de febrer i el 14 de març de 2012, queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes, en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, així com la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. En funció de la meteorologia, i si el risc d’incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals.

Com sol·licitar autorització per fer una crema
La Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat és l’entitat competent per atorgar autoritzacions. Per aquest motiu, els veïns de Piera que hagin fet un comunicat de qualsevol tipus de crema a l’Ajuntament, aquesta deixa de tenir validesa i queda sense efecte, i han de sol·licitar l’expressa autorització als Forestals d’Igualada, ubicats al carrer Àngel Guimerà, 11-13 d'Igualada, i al telèfon de consulta 93 803 19 85..

Arxivat a: Protecció civil
Prohibició de fer foc