Portada > Actualitat > Notícies > Més inversió per a la neteja viària

Més inversió per a la neteja viària

28/02/2012

Una de les característiques més valorades en qualsevol nucli urbà on es duguin a terme accions de comerç, descans o d’esbarjo, és l’aspecte que té visualment, si està cuidat, enjardinat, i sobretot, si està net.
En aquest sentit, la brigada de serveis de l’Ajuntament de Piera té cura durant tot l’any de la neteja viària, i perquè aquesta resulti més efectiva cal incidir en dos aspectes molt rellevants: l’un, fa referència al personal i maquinària que s’utilitza per a la consecució d’aquest servei, i l’altre és la conscienciació dels pierencs i visitants de la Vila per tal de mantenir els espais nets.
El 24 de febrer, l’Ajuntament va provar al centre de la Vila la nova màquina de neteja que va comprar a principis d’any a l’empresa Grau maquinària per 18.832,80 euros. Es tracta d’una màquina aspiradora de residus urbans model Glutton 2411 elèctrica, molt potent, manejable, silenciosa, de gran autonomia i respectuosa amb el medi ambient. Aquesta nova adquisició augmentarà l’eficiència de la neteja viària del dia a dia, ja que fins ara la brigada de serveis tenia 3 persones dedicades exclusivament a la neteja manual de les vies amb carro de neteja i dues màquines escombradores. La nova màquina substituirà un dels carros amb què es fa la neteja manual, amb la qual cosa s'ampliarà la zona netejada i millorarà l’aspecte qualitatiu de la tasca realitzada.
També s’hi pot adaptar una bossa independent amb un ambientador, per a la recollida d’excrements. Tot i que amb els anys els propietaris de gossos han pres més consciència recollint les defecacions dels seus animals al carrer, aquest gest encara resulta insuficient i, per exemple, carrers pròxims a les escoles o parcs infantils romanen bruts per aquest fet. Actualment encara cal posar molts esforços per mantenir nets els carrers i les voreres del nostre municipi, per això cal reflexionar i incidir en els bons hàbits de la població per a la netedat del nostre entorn i per tenir cura del mobiliari urbà. Un hàbit que cal ensenyar especialment als més petits, als establiments que generen brossa i també als fumadors, ja que s’ha incrementat considerablement el nombre de burilles de cigarretes als carrers des que va entrar en vigor la prohibició de fumar en espais tancats i públics.

Arxivat a: Obres i serveis
Neteja viària