Portada > Actualitat > Notícies > Programa Què a-Prens?

Programa Què a-Prens?

26/03/2012

La informació i l’orientació són dos dels aspectes més importants per fer front a la problemàtica de les drogues, una afirmació que ara es veu recolzada amb un servei que ofereix el Consell Comarcal de l’Anoia, a través del programa Què a-Prens?, amb l’objectiu de minimitzar els factors de risc i de potenciar les estratègies de protecció davant el possible consum.
El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Piera, des de la regidoria de Serveis a les Persones, han posat conjuntament en funcionament el servei d’atenció a joves i a les seves famílies. Aquest servei d’atenció està adreçat a aquells joves i adolescents que realitzen un consum de drogues i que volen informar-se i orientar-se per tal d’abandonar-ne el consum i/o fer-ne un ús més responsable, així com reduir els riscos i els danys que se’n puguin derivar.
El treball amb els joves i adolescents està pensat de manera que la persona que hi assisteix pugui disposar d’una informació crítica i reflexiva sobre el patró de consum que està duent a terme, sobre el resultat es poden treballar alguns objectius vinculats a la reducció del seu consum.
Pel que fa a l’atenció directa a les famílies, el servei se centra a oferir un espai d’informació, orientació i assessorament sobre les diferents substàncies, efectes i conseqüències que es deriven del seu ús. La intervenció pretén ajudar-les a descobrir possibles dinàmiques en el sistema familiar que puguin estar influint en el consum de drogues dels seus fills.
Per tal de rebre aquest model d’intervenció, s’ha de sol·licitar cita prèvia per part d’adolescents i joves, també la poden fer els pares o altres familiars preocupats per un possible consum del/la jove, o bé es pot fer per derivació professional.
Qualsevol jove o família interessada a donar aquest pas pot posar-se en contacte amb Xavier Vaquero al 654.939.702 o escriure un mail a (Necessites javascript per veure aquest correu-e); el servei es pot prestar de forma presencial a l’IES, a l’Espai d’Entitats, a la Bòbila, a la seu del Consell Comarcal i també telefònicament o via correu electrònic.

Arxivat a: Serveis a les persones
Escapar de les drogues