Portada > Actualitat > Notícies > Cloenda de les xerrades de pediatria

Cloenda de les xerrades de pediatria

30/04/2013

L'Àrea Bàsica de Salut de Piera ha finalitzat el cicle de xerrades sobre pediatria, adreçades a famílies immigrades amb infants al seu càrrec, que han rebut formació sobre aspectes diversos de l'àmbit de la pediatria.

Les darreres dècades, els municipis catalans han acollit per diferents motius un gran nombre de persones nouvingudes de països estrangers, tant de la Unió Europea com d’altres continents. Una gran part d’aquesta gent s’han adaptat i s’han establert definitivament a casa nostra i, amb el temps, han format les seves famílies vivint en una comunitat diferent a la seva i seguint majoritàriament els seus propis costums.

Aquestes persones nouvingudes accedeixen a molts serveis que les ajuden a integrar-se, com classes de català i les trobades per conèixer el nostre entorn i tradicions, entre d’altres. Des del 27 de febrer, les famílies provinents d’altres cultures amb infants al seu càrrec, també han pogut assistir a unes xerrades quinzenals conduïdes per personal de l’Àrea Bàsica de Salut de Piera, sobre diferents temes relacionats amb la pediatria.

Les xerrades, a càrrec de la infermera de pediatria Núria Boltà, s’han fet en dimecres al Centre de Serveis La Bòbila, amb un contingut molt divers que ha permès a gairebé una quinzena de dones captar una visió més àmplia sobre temes relacionats amb aquest àmbit: el 27 de febrer la temàtica de la xerrada va ser l’alimentació i la nutrició, el 13 de març, les malalties freqüents en la infància, el 27 de març es va informar sobre la figura de la llevadora i els anticonceptius, el 10 d’abril en van ser protagonistes la conservació dels aliments i el consum responsable.

El 24 d’abril, finalment, va tenir lloc la cloenda d’aquest cicle de xerrades, organitzat per l’Associació Indimash, de la que n’és responsable Míriam Hamin, al mateix temps que va actuar a les xerrades com a traductora del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Piera.

Arxivat a: Benestar social
Cloenda xerrades pediatria La Bòbila