Portada > Actualitat > Notícies > Venda d’aliments al mercat municipal

Venda d’aliments al mercat municipal

26/05/2014

La regidoria de Servei a les Persones, per tal de garantir la higiene i la seguretat dels aliments que es venen al mercat municipal, posa en coneixement dels responsables dels establiments alimentaris del mercat una guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda d’aliments en aquest espai.

El mercat municipal és un servei públic, la funció bàsica del qual és garantir la distribució de diferents productes, entre ells els d’alimentació que són frescos i de proximitat. Hi ha, per aquest motiu, una exigència normativa per als titulars d’aquestes parades, els quals són responsables de dur a terme una sèrie d’activitats que anomenem autocontrols, com a mètode preventiu per evitar els riscos sanitaris relacionats amb els aliments. El propòsit d’aquesta guia, que es pot consultar a l’adreça http://www.diba.cat/salutpublica, és proporcionar als responsables dels establiments alimentaris dels mercats una eina senzilla i eficaç per instaurar aquests autocontrols.

A la guia hi trobaran les mesures necessàries per aconseguir que la higiene en els establiments alimentaris estigui a l’alçada del servei que ofereixen. Per això la seva consulta es converteix en una eina molt valuosa a l’hora d’adoptar solucions que assegurin la salubritat dels processos de manipulació en concret i dels aliments en general, ja que inclou un recull de les condicions i pràctiques d'higiene general, els criteris per desenvolupar i implementar els prerequisits de caràcter general, les pràctiques correctes que cal complir, així com exemples de registres per demostrar que s'han dut a terme els controls corresponents.

La redacció d'aquest document, que ha estat reconegut oficialment per les autoritats competents en matèria de seguretat alimentària, ha estat impulsada pel Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, que ha coordinat el grup de treball format per representants de l'Associació de Mercats de Catalunya,  l'Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació de Barcelona, la Federació de Gremis de Detallistes de Productes Alimentaris i Associacions de Concessionaris de Mercats de Catalunya (FEGRAM), l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, i l'Associació de Petites i Mitjanes Empreses de Catalunya (PIMEC COMERÇ).

Confiem que aquesta guia, que és una actualització de la publicació L’autocontrol en mercats municipals, editada l’any 2004, ajudi a millorar la seguretat dels aliments que es posen a l'abast de la ciutadania als Mercats Municipals.

 

 

Arxivat a: Serveis a les persones
Venda d’aliments al mercat municipal