Portada > Actualitat > Notícies > Tret de sortida a la fruita dolça

Tret de sortida a la fruita dolça

09/06/2014

El diumenge 15 de juny comença la 3a temporada del mercat de la fruita de dolça de Piera. Les regidories de Salut i de Comerç promouen aquest producte, d’una qualitat i unes característiques que el fan molt saludable pel lloc on es conrea.

Arriba de nou la temporada de la fruita dolça, i amb aquesta el mercat que ofereix la millor fruita dels pagesos pierencs. Principalment, el préssec de La Fortesa és la peça de fruita que té més adeptes segons el paladar dels clients del mercat. També s’hi pot trobar altre tipus de fruita dolça com els nespres o les cireres.

Al costat de la rotonda, on actualment ja s’està construint el nou edifici del Centre d’Atenció Primària de Piera, una desena de productors exposaran cada diumenge, de 9 a 14 hores, el seus productes, collits i portats al mercat directament de l’arbre. El préssec de la Fortesa i altres fruites dolces del nostre municipi creixen en un clima suau i les pluges abundoses durant la primavera i la tardor, els vents poc freqüents i les hores de sol en una terra profunda i franca i amb un alt contingut en calcària. Aquests factors són decisius a l’hora de determinar les característiques pròpies de les fruites FORDAL: coloracions molt intenses, uniformes i brillants, textures fortes i compactes, adequat contingut en glúcids i aromes excel·lents.

Enguany, el mercat també comptarà amb altres activitats que es faran de forma simultània. Diumenge a les 12 h s’inaugurarà el mercat amb una ballada de sardanes conduïda per membres de l’Agrupació Sardanista de Piera. En acabar, es presentarà al públic assistent i clientela de les parades el programa previst per a aquesta nova temporada de mercat. Els qui hi vagin acompanyats dels més petits de la casa, podran gaudir amb l’inflable que hi haurà prop del Parc Montmar.

Tothom qui vulgui degustar i apreciar la fruita pierenca, pot apropar-se tots els diumenges d’estiu fins al 14 de setembre a l’avinguda de la carretera d’Igualada. Setmana rere setmana podrà consultar al web municipal les activitats reservades per als clients del mercat.

A part de l’Ajuntament de Piera, donen suport a aquesta iniciativa la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal, les entitats ADV FORDAL Fruita Dolça i Producció Integrada.

Arxivat a: Comerç
Mercat de la fruita dolça

Arxius adjunts