Portada > Actualitat > Notícies > La gran festa del pubillatge

La gran festa del pubillatge

10/09/2014

El passat 6 de setembre, i dins els actes de la Festa Major, es va celebrar la gran festa del pubillatge i la proclamació dels nous representants a Piera, en un emotiva trobada al Teatre Foment.

El Teatre Foment de Piera va acollir, el passat dissabte 6 de setembre, la gran festa del pubillatge i la proclamació 2014 dels nous representants de Piera. L'acte organitzat pels Amics del Pubillatge de Piera va comptar amb la presència de l'alcalde de Piera, Josep S. Guixà, el 1r tinent d'alcalde Jordi Madrid, el 2n tinent d'alcalde Josep Llopart, el regidor de Cultura Josep M. Rosell, la regidora d'Esports i Benestar Social Maite Guzmán, la regidora de Sanitat i Participació Ciutadana Vanesa Fernández-Arroyo, Francisco Jimenez, regidor de Seguretat Ciutadana i Barris i Jaume Raventós, regidor de Turisme i Medi Ambient. D'altra banda, també hi van assistir el president del Foment de les Tradicions Catalanes, Antoni Pérez, i la resta de regidors de cada contrada que va acompanyar els seus representants del pubillatge.

L'acte va engegar amb una cercavila, que va recórrer els carrers de Piera, amenitzats pel grup de batucada Els Amassats dels Hostalets de Pierola, que van conduir la comitiva fins al Teatre Foment de Piera, on l'Elisabet Vallès i el Xavi Andreu van fer-se càrrec de la presentació de l'acte. En el transcurs de l'acte es va fer un homenatge pòstum a Pere Ricart Calsina i se li va fer entrega d'una placa commemorativa en reconeixement a la seva tasca dins l'entitat i per la cultura d'aquest país. La placa la van recollir la seva dona i filla, que enguany ha entrat com a Dama 2014. Així mateix, la regidora d'Esports i Benestar Social, Maite Guzmán, va entregar uns obsequis al Pubillatge en reconeixement per la seva col·laboració en la Festa de l'Esport.

Després del comiat dels representants del 2013, el regidor de Cultura, Josep M. Rosell, va llegir l'acta amb la representació del pubillatge d'enguany:

Hereuet: Gerard Pujol Rigol
Fadrinet: Jordi Pau Escolà
Pubilleta: Clara Pujol Rodríguez
Dama: Raquel Calsina Galan
Hereu: Pau del Pozo de Torres
Pubilla: Júlia Bueno García

Per acabar l'acte, els assistents van gaudir de l'actuació del Pubill del Raval, Ot Ribas, i després de la lectura de dos poemes breus de Salvador Espriu, per part de l'actriu pierenca Elisabet Vallès, tots junts van entonar l'Himne dels Segadors.

Arxivat a: Tradicions
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014
Festa del pubillatge 2014