Portada > Actualitat > Notícies > Dia mundial de l'Alzheimer

Dia mundial de l'Alzheimer

15/09/2014

Des del Centre de dia Mar i Cel de Piera es commemora el dia 21 de setembre com a dia mundial de l’Alzheimer, amb el propòsit de sensibilitzar la societat i donar a conèixer la malaltia.

L’Alzheimer és la malaltia neurodegenerativa amb més incidència dins de les demències i afecta cada vegada més població per raó de l’augment de l’esperança de vida. Consisteix en un deteriorament progressiu i irreversible de les facultats cognitives del pacient, amb una conseqüent disminució de l’autonomia d’aquest, i en el malalt, sinó també en la seva família, en especial en el cuidador principal.

És primordial treballar des de la prevenció. Quan s’arriba a certa edat és molt important continuar mantenint actiu el cervell. Aquest ha d’estar estimulat constantment, amb tasques tan senzilles com llegir, fer exercicis de memòria… Mantenir una dieta sana, fer exercici regularment o disposar d’una una bona xarxa de relacions socials són també alguns dels aspectes que poden ajudar a prevenir la malaltia.

Des del centre de dia es treballa des de la prevenció i el manteniment de les capacitats mentals de cada usuari intentant alentir tant com sigui possible el procés patològic de la malaltia.

Arxivat a: Benestar social
Alzheimer