Portada > Actualitat > Notícies > Finalitza el mercat de la fruita dolça

Finalitza el mercat de la fruita dolça

30/09/2014

El mercat de la fruita dolça promou la fruita dolça de Piera, però també ofereix propostes paral·leles amb l'objectiu de donar a conèixer tot allò relacionat amb aquest producte autòcton.

El diumenge 14 de setembre es va tancar la 3a temporada del Mercat de la Fruita Dolça de Piera. El mercat, organitzat per l'Ajuntament de Piera, s’ha vist tots els diumenges d'estiu des del 15 de juny, a la vorera del costat de la rotonda de la B-224, on actualment s'està construint l'edifici del nou Centre d'Atenció Primària.

Una desena de productors han exposat els seus productes, collits i portats al mercat directament de l'arbre. El mercat ofereix la millor fruita dels pagesos pierencs: principalment, el préssec de La Fortesa, la peça de fruita que té més adeptes segons el paladar dels clients del mercat.

Enguany, el mercat ha integrat altres activitats que s’han desenvolupat de forma simultània, com han estat la ballada de sardanes i els inflables que, el primer dia, van ser un bon reclam pels clients, també compartir camins i camps durant les excursions i sobretot el coneixement dels propis productors.

Els dies 13 i 26 de juliol es van fer dues sortides, guiades per Piera Turisme, la primera al matí "Agafa el cistell i vine a collir el préssec", per descobrir la cultura del préssec amb el guiatge d'un pagès, amb itinerari des de La Fortesa, camps de fruiters, La Fortesa i Mercat de la Fruita Dolça.

La segona, “Les edats del préssec”, una excursió a la tarda per descobrir la vall del riu Anoia, el seu paisatge, entorn natural, accidents geogràfics i cultius principals, entre els que destaquen el cultiu de la vinya i, naturalment, el de préssec. Els pagesos de la zona, van parlar als excursionistes del relleu generacional del préssec i del procés que segueix des de la seva collita fins que arriba al mercat. Van anomenar les diverses varietats segons l’època de cultiu i recollida, el seus noms i edats, i els van oferir una completa degustació del producte.

Tant l’Ajuntament com els mateixos pagesos valoren molt positivament el resultat d’aquesta iniciativa per promocionar d’una forma directa i amb garanties el producte de la nostra terra. Aquest estiu, el mercat ha estat el lloc de venda d’una fruita molt valorada entre els seus consumidors i que, altre cop, ha sabut endolcir la taula de molta gent.

Arxivat a: Comerç
Excursió fruita dolça 13 juliol 2014
Excursió fruita dolça 13 de juliol 2014
Excursió fruita dolça 13 juliol 2014
Excursió fruita dolça 13 juliol 2014
Excursió fruita dolça 26 juliol 2014
Excursió fruita dolça 26 juliol 2014
Excursió fruita dolça 26 juliol 2014