Portada > Actualitat > Notícies > Participació pierenca al 9-N

Participació pierenca al 9-N

10/11/2014

A Piera, tal com ha passat a tot Catalunya, s'ha imposat el "sí-sí". Els pierencs van poder participar en 5 meses de l'Institut Guinovarda i en les 8 meses de l'Institut Salvador Claramunt.

Més de 2,2 milions de persones van votar en el procés participatiu del 9-N a tot Catalunya, amb el 96,8% de meses escrutades. El "sí-sí" -els que volen que Catalunya esdevingui un estat independent- es va imposar amb un 80,76% dels vots (1.806.336 persones). El "sí-no" -que Catalunya sigui un Estat, però no independent- se situa en el 10,09% dels vots (225.659 persones). El "no" ha obtingut el 4,54% (101.601 participants). La resta s'han repartit entre el vot afirmatiu en la primera pregunta i el blanc en la segona, amb un 0,97% (21.787 persones); el vot en blanc total, amb un 0,56% (12.538 votants), i les altres opcions, que suposen un 3,08%, 68.885 persones.

S'estima que la participació definitiva podria arribar als 2.300.000 persones, perquè encara quedaran per escrutar els vots a l'estranger i tots els que es puguin dipositar els pròxims 15 dies.

Pel que fa a Piera, els vilatans van poder participar, de les 9 del matí fins a les 8 del vespre, en les meses habilitades a l'Institut Guinovarda i a la Secció d'Institut Salvador Claramunt. Els resultats de l'escrutini, tal com ha passat al conjunt de Catalunya, han mostrat una majoria aclaparadora del "sí-sí". Així, de 4.164 vots emesos, 3.343 han sigut per al "sí-sí" (80,2%), 375 vots per al "sí-no", 36 vots per al sí blanc, 213 vots per al "No", 18 vots en blanc i 179 altres.

També cal esmentar la tasca del integrants de Piera per la Independència, que el dissabte 8 van instal·lar una parada informativa al carrer Sant Cristòfol per informar a tothom qui ho necessités de tots els detalls per poder participar el 9-N, jornada en què també van instal·lar dues taules a l'exterior de la SI Salvador Claramunt INS Guinovarda per ajudar als qui tenien encara dubtes sobre el lloc on votar. Així mateix, es va habilitar una taula de denúncia ciutadana davant les Nacions Unides, el Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell d'Europa i l'OSCE contra l'Estat espanyol perquè vulnera el dret del poble català a decidir el seu futur polític i li impedeix l'exercici de la democràcia mitjançant qualsevol sistema de consulta reconegut internacionalment.

Cal destacar especialment que la jornada va estar marcada per la normalitat i les cues per votar, sobretot al matí. Des d'aquestes línies l'Ajuntament de Piera vol agrair l'esforç i la tasca de les entitats, el voluntariat, les escoles i a tothom en general per contribuir que la jornada fos una mostra de civisme, democràcia i dignitat.

Arxivat a: Interès ciutadà
Participació pierenca al 9-N
Participació pierenca al 9-N
Participació pierenca al 9-N
Participació pierenca al 9-N
Participació pierenca al 9-N
Participació pierenca al 9-N
Participació pierenca al 9-N
Participació pierenca al 9-N
Participació pierenca al 9-N
Participació pierenca al 9-N
Participació pierenca al 9-N