Portada > Actualitat > Notícies > Renoven la col·laboració amb l'Ajuntament

Renoven la col·laboració amb l'Ajuntament

30/01/2015

Algunes de les entitats del municipi renoven el conveni amb l'Ajuntament, fet que permet a ambdues parts mantenir una relació de col·laboració: l'una ofereix una sèrie d'activitats o serveis i l'altra permet i ajuda a que aquesta es denvolupi subvencionant la tasca que du a terme.

Conveni amb l’Aula de Música

L’Alcalde, Jaume S. Guixà, i representants de la Junta Gestora de l’Aula M. de Música Maria Escolà i Cases van acordar els nous termes del conveni de col·laboració per al present curs 2014-2015 en l’acte de signatura del passat 5 de novembre.

Les clàusules del conveni regulen diferents aspectes de la col·laboració d’ambdues entitats, en les quals consten la cessió a l’AMM de 14 aules i l’ús de l’auditori per a gestionar l’entitat i fer les classes de música a l’espai de Ca la Mestra, que l’Ajuntament podrà utilitzar per a actes determinats en benefici de la població. L’Aula rep una subvenció com a contribució al pagament de les despeses de funcionament i també l’ús del material de l’equipament del centre.

Per la seva banda, l’Aula de Música col·labora en una vint-i-cinquena d’actes organitzats a Piera i que es relacionen en el conveni. Al final de cada exercici l’Aula presenta l’estat de comptes a la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament, a mans de Josep Mª Rosell.

Renovació del conveni amb l’ADF

La gran extensió de zona verda i boscosa del municipi pierenc fa molt necessària la tasca que promou l’ADF de Piera, integrada per tretze de voluntaris, i que des de fa anys l’Ajuntament valora molt positivament. Per això, el dimecres 21 de gener, l’Alcalde de Piera Jaume S. Guixà i el president de l’Agrupació de Defensa Forestal de Piera, Antoni Cantí, van signar la renovació del conveni, gràcies al qual l’ADF pot fer front a les despeses generals de funcionament i a l’execució dels Plans de Prevenció d’Incendis (PPI) de cada any. Aquesta entitat compta també amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona per costejar les obres de manteniment dels camins forestals, en les quals es basen els PPI. El regidor de Medi Ambient, Jaume Raventós, és qui vetlla pel compliment del conveni.

L’Ajuntament els facilita un espai adequat pels vehicles i altra maquinària destinada a la prevenció i extinció d’incendis, actualment situat a la nau municipal del polígon industrial. A més, l’entitat també s’encarrega de tramitar, gestionar i controlar la correcta execució del PPI.

L’ADF, a banda de les pròpies competències, participa i col·labora en tots aquells actes organitzats amb suport de l’Ajuntament, com la Fira del Sant Crist, Els Tres Tombs, el Saló de la Infància, la cavalcada de Reis, l’Aplec de Mas Bonans i de La Pineda del Bedorc i la revetlla de Sant Joan, així com altres d’esportius com la cursa de BTT Malalts de Bici, la cursa Els Cobardes, la pedalada pel canvi climàtic i el vòlei sorra.

Col·laboració amb Piera Turisme

Tant l’Ajuntament com l’Associació Piera Turisme comparteixen la voluntat i la necessitat de promoure conjuntament projectes de col·laboració que persegueixen l’objectiu de potenciar el coneixement del patrimoni, la promoció turística i la difusió dels valors patrimonials de la Vila de Piera. Amb aquesta finalitat, el passat 26 de gener l’Alcalde i la pierenca Gemma Pujol, van signar un conveni en el qual es pacta la programació d’un calendari anual de visites guiades, amb una periodicitat mensual, les despeses de difusió i publicitat del qual assumirà l’Ajuntament.

Arxivat a: Interès ciutadà
Conveni amb Aula Municipal de Música Curs 2014-15
Conveni ADF 2015
Signatura del conveni amb l'entitat Piera Turisme