Portada > Actualitat > Notícies > Millores a Piera Televisió

Millores a Piera Televisió

06/03/2015

L’Ajuntament ha invertit en la millora del cablejat d’àudio i vídeo amb què funciona la televisió local de Piera, des de la inauguració d'aquest mitjà a la nau de Cal Sanahuja, ara fa 16 anys.

Durant el mes de febrer, Piera Televisió ha canviat tot el cablejat amb l’objectiu de millorar considerablement la qualitat de les imatges i el so que enregistren els tècnics voluntaris d’aquest mitjà de comunicació local. El canvi ha suposat la modificació de tot el sistema de cablejat d’àudio i de vídeo amb cables d’última generació. Pel que fa al so, actualment s’enregistra amb un sistema digital i sobre les imatges, el cablejat d’alta definició (HD) permet obtenir un vídeo d’una qualitat excel·lent.

El sistema de cablejat no es canviava des de la inaguració d'aquest mitjà a l'edifici de la Nau de Cal Sanahuja, fa 16 anys, tot i que Piera Televisió ja comptabilitza una trajectòria important de 20 anys, quan va començar a emetre l’abril de 1995.

20 anys de trajectòria comunicativa
Piera Televisió és una entitat activa i viva, que funciona gràcies al voluntariat, qui des dels seus inicis enregistra les imatges i la veu del nostre poble. L’arxiu de PTV és immens, i s’hi recullen les activitats culturals, esportives, polítiques, concerts, entrevistes, tot el que passa a la nostra vila. La seva dedicació i esforç ha estat sempre un dels principals ítems del mitjà, ja que el treball des de la gravació fins a l’emissió és llarg i necessita de paciència i creativitat. Actualment, Piera TV emet per cable a través del Canal 25, pel Canal Taronja Anoia i alguns dels seus reportatges també per Internet, mitjançant YouTube i Facebook. Després de 20 anys, la idea segueix essent la mateixa: deixar constància de les principals activitats de Piera i informar del que passa al nostre entorn.

També cal dir que els voluntaris s’han anat renovant amb el temps. La Televisió local la van fundar el Miquel Jové, l’Antonio González i el Josep Ma. Albert. Anys més tard, van arribar-hi persones que l’han mantingut en peu, que l’han mimat, a la “tele” hi han posat a la pràctica els seus coneixements o n’han deixat, també els ha fet d’escola o de trampolí, ha anat lligada a noms com Antonio Moreno (epd), Armand López, Lluís Doncel, Carles Muntaner o Esther Llopart, per anomenar-ne alguns, entre tants altres voluntaris.

Avui dia, els voluntaris de Piera TV són: Jaume Cornellà, M. Àngels Isart, Juanjo Vallejo, Joan Albert, Lluís Campillo, Lorenzo Onorato, Pepe López, Isaac Posadas i Lucky Albert.

Podeu consultar setmanalment la programació de Piera Televisió en aquest enllaç.

Arxivat a: Comunicació
Millores a Piera Televisió 2015
Millores Piera Televisió
Canvi cablejat