Portada > Actualitat > Notícies > Fibra òptica a tot el municipi

Fibra òptica a tot el municipi

15/04/2015

L'Ajuntament de Piera i Telefònica España, SA han arribat a un acord per desplegar la fibra òptica a tot el municipi a partir d'aquest estiu.

Aquest dimecres al matí, s'han reunit el director de desplegament de Telefònica de Catalunya, el comercial de la zona Anoia i el cap tècnic de desplegament de fibra òptica, per part de Telefónica de España, amb l'alcalde Jaume S. Guixà, els regidors d'Empresa i Ocupació i el de Noves Tecnologies, Josep Llopart i Josep M. Rosell, i l'arquitecta municipal, Ester Ball, per part de l'Ajuntament de Piera.

En la trobada s'ha acordat que el desplegament de la fibra òptica al nostre municipi es farà en un període màxim de 3 anys, tot i que el gruix més important del desplegament, que cobrirà un 85% del territori pierenc, començarà d'aquí a un mes i ja serà operatiu aquest octubre. Això inclou el nucli de Piera i la major part del barris del terme municipal. Aquest desplegament es farà aprofitant l'actual infraestructura de coure, per la qual cosa les molèsties als veïns seran mínimes. Durant les properes setmanes, tècnics de telefònica visitaran les llars pierenques per a informar-los del procés.

La tecnologia de telecomunicacions FTTH (de l'anglès Fiber To The Home), també coneguda com a fibra fins a la llar, es basa en la utilització de cables de fibra òptica i sistemes de distribució òptics adaptats a aquesta tecnologia per a la distribució de serveis avançats, com el Triple Play, telefonia, Banda ampla i televisió, a les llars i negocis dels clients. Es tracta del nom d'una tecnologia competidora de les tecnologies xDSL que porta la fibra òptica fins a casa del client.

Aquesta tecnologia defineix un tipus d'infraestructura de comunicació que permet l'accés a Internet i als serveis associats a la banda ampla de més de 2 gigabit/s en cada sentit, o sigui 100 vegades superiors a les tecnologies suportades sobre el parell de coure telefònic.

Arxivat a: Comerç
Fibra òptica a tot el municipi