Portada > Actualitat > Notícies > Comença el desplegament de fibra òptica a Piera

Comença el desplegament de fibra òptica a Piera

15/05/2015

Des de mitjans de maig, personal de Telefònica España SA està duent a terme els treballs per al desplegament de fibra òptica a tot el municipi, segons l’acord a què van arribar l’empresa i l’Ajuntament el mes d'abril.

Els treballs d’instal·lació requereixen dels permisos corresponents per als equipaments municipals, així com també dels blocs de pisos i habitatges unifamiliars. Per aquest motiu, aquestes setmanes tècnics de Telefònica ja han començat a visitar els domicilis dels pierencs per a informar-los del procés i rebre la seva autorització per tal d’instal·lar els nou cablejat que els permeti utilitzar la fibra òptica. En la reunió mantinguda el passat 15 d’abril, es va acordar que aquesta operació es realitzarà en un període màxim de tres anys, tot i que el gruix més important del desplegament, que cobrirà un 85% del territori pierenc, ja serà operatiu aquest octubre. Això inclou el nucli de Piera i la major part del barris del terme municipal. El desplegament es farà aprofitant l'actual infraestructura de coure, per la qual cosa les molèsties als veïns seran mínimes.

Aquesta tecnologia de telecomunicacions FTTH (de l'anglès Fiber To The Home), també coneguda com a fibra fins a la llar, defineix un tipus d'infraestructura de comunicació que permet l'accés a Internet i als serveis associats a la banda ampla de més de 2 gigabit/s en cada sentit, o sigui 100 vegades superiors a les tecnologies suportades sobre el parell de coure telefònic.

Arxivat a: Noves tecnologies
omença el desplegament de fibra òptica a Piera