Portada > Actualitat > Notícies > Piera s'adhereix al dia de l'orgull gai

Piera s'adhereix al dia de l'orgull gai

23/06/2015

El diumenge 28 de juny, Piera és un dels nombrosos municipis de Catalunya que s'adhereix al Dia Mundial de l'Orgull Gai penjant la bandera irisada al balcó de la Casa de la Vila.

El proper 28 de juny Piera s’afegeix als nombrosos municipis de tot Catalunya que commemoren el Dia de l’Orgull Gai. L’adhesió a aquesta iniciativa consisteix en l’acte simbòlic de la hissada i oneig de la bandera irisada, símbol de la comunitat LGTB, al balcó de l’Ajuntament de la Vila.

Arreu del país i del món són moltes les institucions públiques que mostren el seu suport a les persones LGTB amb aquest acte simbòlic, mitjançant el qual es pretén posar de manifest el suport als drets de les persones LGTB, que fins fa unes dècades eren perseguides a l’Estat i que encara ho són en molts països del món.

Catalunya ha estat, des de la recuperació de la democràcia, un país pioner en la defensa dels drets de les persones gais. Ho va ser l’any 1998, quan el 30 de juny Catalunya es va convertir en la primera comunitat autònoma de l’Estat espanyol i en un dels pocs països europeus que revestia de caràcter legal les unions de parelles de fet, tant heterosexuals com homosexuals. Més endavant, amb l’entrada en vigor del matrimoni igualitari, i l’any 2014 amb l’aprovació al Parlament de la pionera Llei contra l’homofòbia, bifòbia i transfòbia, Catalunya ha continuat demostrant el seu ferm compromís amb els drets de les persones LGTB. Per això són cada vegada més els ajuntaments i institucions públiques catalanes que el 28 de juny s’adhereixen al Dia Mundial de l’Orgull Gai, com des d’enguany fa l’Ajuntament de Piera.

Actualment, el dia de l’Orgull se celebra arreu del món per a contribuir a la normalització del fet homosexual i reivindicar que les persones gais i lesbianes puguin gaudir dels mateixos drets que els ciutadans i les ciutadanes heterosexuals, cosa que no passa en molts països i en molts àmbits.

Arxivat a: Interès ciutadà
Piera s'adhereix al dia de l'orgull gai 2015