Portada > Actualitat > Notícies > Reconeixement a la Carnisseria Simó

Reconeixement a la Carnisseria Simó

05/11/2015

El passat 2 de novembre, la Carnisseria Simó va tancar les portes definitivament les portes per raó de la jubilació de la família Simó Dalmau.

Jordi Madrid, alcalde de Piera, i el regidor d'Empresa i Ocupació, Josep Llopart, van visitar la família Simó Dalmau per reconèixer la llarga trajectòria de la Carnisseria Simó, situada al carrer de la Plaça de Piera, al nucli antic, on ha estat ubicada des dels seus inicis, als anys 50. Els fundadors d'aquest negoci familiar van ser Lluís Simó i Francisca Serra. Els fills, Jaime i Luís Simó Serra van continuar l'ofici de cortante, que es com al segle XVIII es designava l'ofici de carnisser o cortador de carne.

L'etapa més llarga de l'establiment s'iniciava el 1935, quan Lluís Simó Mussons, tercera generació de la nissaga, va traslladar l'establiment al mercat municipal, on s'hi van estar fins al 1991, juntament amb altres comerciants. Quan es va enderrocar el mercat la carnisseria es va traslladar a la ubicació actual, al carrer de la Plaça núm 30. El successor va ser Jaume Simó Tello, casat amb Margarita Dalmases Torné, matrimoni en el qual va néixer l’actual propietari i cinquena generació, Lluís Simó Dalmases que, amb Carme Dalmau Pascual, van passar el testimoni d’aquest establiment centenari al seu fill, Jordi Simó Dalmau.

Cal afegir que el passat 28 d'abril, la família Simó Dalmau va rebre una important distinció de la Generalitat, el Premi de la Generalitat de Catalunya que reconeix els establiments comercials del nostre país. L'Ajuntament pierenc es vol afegir a aquest reconeixement i al d'una llarga activitat comercial a la nostra vila lliurant-los, el dijous 5 de novembre, un ram de flors i una placa commemorativa.

 

Arxivat a: Comerç
Reconeixement a la Carnisseria Simó
Reconeixement a la Carnisseria Simó
Reconeixement a la Carnisseria Simó