Portada > Actualitat > Notícies > Celebrat el dia Internacional de la Dona

Celebrat el dia Internacional de la Dona

14/03/2016

El Dia Internacional de la Dona s'ha commemorat a Piera amb diverses accions. En concret, dues xerrades i una jornada amb dansa, poesia, berenar i pel·lícula, tot amb la figura de la dona com a eix central.

El passat dimecres a la tarda, la Biblioteca de Piera va oferir la xerrada-taller 'Com ser dona i sobreviure en el món globalitzat', a càrrec de l'EAD, sobre la reproducció social dels rols de gènere, com es reprodueixen i quina funció tenen (treball productiu i reproductiu). En la xerrada, organitzada per la regidoria d'Igualtat de Gènere i l'Associació de Dones de Piera es va destacar la importància de l'existència d'espais col·lectius i de grups de dones.

D'altra banda, el dijous 10 de març i coincidint amb el Dia de la Dona Treballadora, l'editora Elisenda Albertí va ser a la Biblioteca de Piera per presentar la biografia de vuit dones catalanes excepcionals que malgrat la guerra, l’exili i la repressió, van lluitar pel reconeixement dels seus drets, pels ideals republicans i la justícia social, o que simplement van voler exercir oficis que la societat tradicional no veia amb bons ulls: Nativitat Yarza, el poder de la convicció; María Luz Morales, periodista per damunt de tot; Maria Dolors Bargalló, activista en tots els fronts; Mari Pepa Colomer, la passió de volar; Enriqueta Gallinat, noranta-set anys de lluita; Margarida Xirgu, la seducció de l'escenari; Irene Polo, reportera audaç, i  Conxita Badia, compromís amb la música. L’acte va ser presentat per membres de l’Associació de Dones de Piera i es va incloure en la programació del 7 d’experiències.

Finalment, el dissabte 12 de març i amb el títol 'Dones del passat i del present', la Nau de Cal Sanahuja va acollir una mostra de dansa, amb Sàndal Boada i la participació de Estudi de dansa i expressió dell'Arte. En aquesta mateix espai, un grup de dones pierenques i extreballadores de la fàbrica tèxil del Sanahuja van donar testimoni de la seva etapa com a dones treballadores d'aquesta històrica fàbrica.

Altres activitats dins d'aquesta jornada van ser l'actuació de les dones falconeres de la colla dels Falcons de Piera. També es fa fer la lectura del manifest -que enguany incidia en les diferències salarials entre homes i dones, la feina que es fa des del món municipal per millorar el paper de la dona en la societat i en un sistema encara sexista i en la defensa de la igualtat i la llibertat de les dones. La pierenca Josepa Ribera Vallès va llegir tres poemes i, després d'un breu parlament de Sadurní Solà, de Piera Creativa, es va poder anar a l'Espai d'Entitats per veure la pel·lícula Clara Campoamor, la mujer olvidada.

Agraïments als organitzadors i col·laboradors: Piera Creativa, Escola de Teatre de Piera, Estudi de dansa i expressió dell'Arte, Falcones de Piera, Biblioteca de Piera, Espai d'Entitats de Piera, Associació de Dones de Piera i regidoria d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Piera 

Arxivat a: Igualtat de gènere
Celebrat el dia Internacional de la Dona
Celebrat el dia Internacional de la Dona
Dones del passat i del present dins el Dia Internacional de la Dona
Dones del passat i del present dins el Dia Internacional de la Dona
Dones del passat i del present en el Dia Internacional de la Dona Treballadora
Dones del passat i del present en el Dia Internacional de la Dona Treballadora
Dones del passat i del present en el Dia Internacional de la Dona Treballadora