Portada > Actualitat > Notícies > Consells per evitar un incendi forestal

Consells per evitar un incendi forestal

29/08/2016

El risc al municipi de Piera i a la comarca de l’Anoia és alt i els Agents rurals mantenen activat el nivell 2 del Pla Alfa

El perill d’incendi a Piera és alt, segons els barems del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. A més, Agents Rurals mantenen activat, des de fa unes setmanes, el nivell 2 del Pla Alfa a l’Anoia, que implica la vigilància exclusiva d’incendis forestals. Això suposa el control de les columnes de fum, de la circulació de vehicles per les zones forestals, establir punts de guaita estratègics i el control dels abocadors.

Més enllà del reforç en la vigilància per part dels cossos corresponents, la ciutadania també té a les seves mans la prevenció d’incendis. Al bosc, cal deixar totes les deixalles en una brossa per llençar-la al contenidor, i no deixar-hi ampolles de vidre. Està prohibit llençar cigarretes o llumins, que poden ser l’origen d’un foc, i cuinar o encendre fogueres. A més, no es pot circular amb el vehicle fora dels camins autoritzats i es recomana avisar de seguida als serveis d’emergència en cas  d’observar un incendi o columna de fum. 

Arxivat a: Medi ambient
De bosc en bosc