Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions davant l’onada de fred

Recomanacions davant l’onada de fred

18/01/2017

La baixada de les temperatures fa necessari prendre algunes precaucions com evitar que surtin al carrer nadons i gent gran i vestir-se amb roba adequada tapant-se la cara i el cap

Des de l’Ajuntament de Piera es recorda a la ciutadania que és important prendre algunes mesures de seguretat davant l’onada de fred que es preveu que es mantingui, com a mínim, fins dijous. Es recomana mantenir-se informat de la previsió del temps i, en cas que sigui necessari fer algun desplaçament, consultar prèviament l’estat de la xarxa viària. També es demana als pierencs i pierenques que mantinguin el contacte amb els familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, per tal que es protegeixin del fred que està provocant aquesta baixada de les temperatures.

Cal evitar els canvis sobtats de temperatura i evitar que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells ciutadans que pateixin malalties respiratòries. Si cal que estiguin a l’exterior, cal evitats els espais oberts exposats al fred així com estar gaire temps sense moure’s. Cal vestir-se amb roba i calçat adequats i protegir-se, prioritàriament, la cara i el cap.

A casa es recorda que cal utilitzar amb precaució els calefactors, calderes i aparells de combustió, assegurant que estiguin en perfecte estat, no cobrint-los i allunyant-los d’elements inflamables. També es recomana ventilar diàriament la llar per garantir l’entrada d’aire net.

En cas de qualsevol emergència cal trucar de forma immediata al telèfon 112.

Consells davant una onada de fred

Arxivat a: Protecció civil
Onada de fred