Portada > Actualitat > Notícies > Pagesos de Piera participen a la Marxa Pagesa

Pagesos de Piera participen a la Marxa Pagesa

27/01/2017

Els pagesos surten al carrer per reclamar la dignitat del sector, des de Piera fins a Barcelona, passant per Sant Sadurní

Aquest divendres al matí la Marxa Pagesa ha tingut com a punt de trobada Sant Sadurní, representada per una trentena de tractors, d'aquesta població i també de Piera. La comitiva, encapçalada per Unió de Pagesos, vol portar les seves inquietuds i reivindicacions, recollides en el manifest a Barcelona: dignificació i reconeixement del paper de la pagesia en la societat i compromís i polítiques actives i gestió diligent i eficaç del sector.

La tractorada ha continuat cap a Vilafranca, on s'hi han sumat pagesos del Penedès, Anoia i Catalunya Central, que fan nit amb altres participants a Molins de Rei, una de les tres zones de trobada a les portes de Barcelona, juntament amb Badalona i Santa Perpètua de Mogoda. Al llarg de vint dies s'han organitzat un centenar d'assemblees informatives a moltes comarques agrícoles i ramaderes catalanes.

Dissabte al matí més de 400 tractors d'agricultors de Catalunya, que han recorregut el país provinents de 15 caps de ruta de totes les comarques catalanes, entraran a Barcelona en dues columnes i circularan fins a l'Avinguda Maria Cristina, on a les 11:30h es farà l'acte final de la protesta i es llegirà el manifest.

Unió de pagesos ha buscat la complicitat de la societat catalana i de les institucions per tal que es reconegui la importància de l'activitat agrària i per posar en evidència que es tracta d'un sector molt castigat: els baixos preus en origen i els canvis en la política agrària comuna han deixat de sostenir els preus agroalimentaris, en un mercat fortament concentrat en poques distribuïdores. La renda agrària pagesa ha caigut un 39% entre el 2001 i el 2015.

Tal i com recull el manifest, interpel·len el govern i la societat catalana a incorporar la Catalunya pagesa al nou model de país i superar els reptes que posen en qüestió la seva funció bàsica: "proveir d'aliments la població, conservar els recursos naturals, mantenir el paisatge agrari i rural, i garantir l'ocupació equilibrada del territori".


 
Arxivat a: Interès ciutadà
Foto 1
Foto 2
Foto 3