Portada > Actualitat > Notícies > Obert el termini per a la preinscripció escolar

Obert el termini per a la preinscripció escolar

23/03/2017

Fins al 4 d’abril han de presentar la sol·licitud les famílies que vulguin optar a una plaça de segon cicle d’educació infantil, primària o secundària obligatòria

Del 23 de març al 4 d’abril s’obre el termini per a formalitzar la preinscripció escolar per al curs 2017-2018 per a totes aquelles famílies que vulguin matricular els seus fills o filles en el segon cicle d’educació infantil, primària, centres integrats o educació secundària obligatòria.

El formulari de sol·licitud haurà d’anar acompanyat de la documentació identificativa de l’alumne: original i fotocòpia del llibre de família, original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant i l’original i fotocòpia de la targeta sanitària individual del nen o nena, si en disposa. Així mateix, caldrà adjuntar tota aquella documentació que acrediti que es compleixin els criteris de prioritat que s’al·leguin a la sol·licitud.

Recordem que a cadascuna se li assigna de manera aleatòria un número que ha de servir per ordenar les sol·licituds en cas d’empat. Quan el nombre de sol·licituds presentades supera l’oferta de places, s’apliquen uns criteris de prioritat. Tindran més punts aquells infants que tinguin germans escolaritzats al centre; també es valoren la proximitat del domicili habitual o del lloc de treball dels pares, la renda anual de la unitat familiar i si es disposa d’algun certificat de discapacitat igual o superior al 33 %.  Existeixen també altres criteris complementaris com el fet de formar part d’una família nombrosa o monoparental, de tenir una malaltia crònica, o que el pare, la mare o germans hagin estat escolaritzats al centre. Si després d’aplicar aquests criteris encara existeix un empat, aquest es resoldrà mitjançant un sorteig públic.

Prèviament a l’inici d’aquest període de preinscripció escolar, els centres educatius han organitzat jornades de portes obertes per tal que les famílies poguessin resoldre els seus dubtes sobre l’escolarització dels fills i filles, visitar les instal·lacions i conèixer el seu projecte educatiu. 

Consulta els tràmits per a la preinscripció escolar

Arxivat a: Educació
Preinscripció escolar