Portada > Actualitat > Notícies > Consells per evitar la proliferació del mosquit tigre

Consells per evitar la proliferació del mosquit tigre

23/05/2017

Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es recomana als pierencs i pierenques eliminar aquells punts d’aigua on puguin créixer les larves

Amb l’arribada de les altes temperatures es produeix un increment en la proliferació del mosquit tigre. Aquest animal té la capacitat d’actuar com a vector d’algunes malalties, com les produïdes pels virus del Chikungunya, Dengue i Zika.

Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’assegura que la prevenció és la millor eina per evitar la posta d’ous i el creixement de les larves. És per això que es recomana evitar les acumulacions d’aigua a casa buidant un mínim de dos cops per setmana els recipients que tinguem a l’exterior com testos, regadores o piscines de plàstic.

Per a evitar les picades s’aconsella instal·lar mosquiteres que impedeixin l’entrada del mosquit als edificis i portar roba de màniga llarga i pantalons llargs. Si, tot i així, patiu una picada de mosquit tigre, cal rentar i desinfectar la zona afectada i, en cas que les molèsties persisteixin, cal consultar al metge. 

Consells per a la prevenció del mosquit tigre

Servei de control de mosquits

Arxivat a: Salut
Mosquit tigre