Portada > Actualitat > Notícies > La prevenció és clau per evitar incendis forestals

La prevenció és clau per evitar incendis forestals

14/08/2017

Encendre foc a les zones forestals està completament prohibit, així com tirar cigarretes

L’estiu és una de les èpoques amb més risc d’incendi forestal, i per evitar-los és molt important la prevenció i la difusió d’alguns consells entre la ciutadania. Al bosc, i a les zones properes a terrenys forestals, està completament prohibit encendre foc, tampoc per cuinar. És especialment perillós tirar llumins o cigarrets encesos per la finestra del cotxe, i no es pot circular amb vehicles fora dels camins autoritzats ni estacionar-los sobre herbes seques.

Es recomana mantenir net el bosc, guardar les restes d’aliments en una bossa i llençar-la en un contenidor. No es permet abandonar ampolles o objectes de vidre. En cas de veure un incendi o una columna de fum, s’aconsella trucar ràpidament als serveis d’emergència, com els agents rurals, bombers, Mossos d’esquadra o protecció civil i col·laborar amb els professionals.

Per la seva banda, la Diputació de Barcelona ha activat aquest estiu el dispositiu d’Informació i Vigilància contra incendis forestals a Piera, que detecta punts de risc que poden originar un foc i sensibilitza la ciutadania i els ofereix consells sobre els riscos de determinades conductes en zones boscoses. A més, també pren mesures preventives en l’activitat agrícola i es regula l’accés motoritzat a espais del medi natural. 

Arxivat a: Protecció civil
Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis