Portada > Actualitat > Notícies > Noves mesures per eradicar la processionària

Noves mesures per eradicar la processionària

22/08/2017

Aquest estiu, el consistori ha instal·lat trampes amb feromones que pretenen evitar la reproducció de l’eruga que afecta, principalment, pins i cedres

L’Ajuntament de Piera impulsa diverses accions per eliminar la processionària, una eruga que construeix bosses de pèls blancs a les branques dels pins o dels cedres i que, amb la marxa del fred, baixa dels arbres en processó i pot provocar efectes urticants i al·lèrgies en persones i animals. Durant els mesos de més calor, juliol i agost, s’han instal·lat unes trampes amb feromones que eviten la reproducció d’aquesta eruga fent que els ous no arribin a eclosionar.

En el cas dels parcs públics, és al mes d’abril quan es fan fumigacions als pins i, en alguns casos, es tallen i cremen les bosses de processionària. A més, també es desenvolupen tractaments amb feromones per a atraure els mascles i reduir-ne la plaga en el futur.

Aquest any s’han reduït gairebé a la meitat les queixes dels veïns i veïnes derivades d’aquesta eruga, per raó dels efectes positius d’aquest tipus de mesures així com al fet que aquest hivern ha estat més fred que l’anterior. Tot i així, recordem que les persones al·lèrgiques i els infants han de tenir especial precaució si passegen per pinedes i zones boscoses, i en el cas de les mascotes es recomana evitar-ho. Qualsevol afecció que es detecti s'ha de consultar amb un metge o veterinari.

Arxivat a: Medi ambient
Mesures per eliminar la processonària