Portada > Actualitat > Notícies > Congelació dels impostos i taxes per a l’exercici 2018

Congelació dels impostos i taxes per a l’exercici 2018

20/10/2017

L’Ajuntament ha aprovat noves bonificacions en l’impost de vehicles que beneficiaran als propietaris de cotxes històrics i als que adquireixin vehicles híbrids o elèctrics

El passat dimecres 18 d’octubre es va celebrar un ple extraordinari a l’Ajuntament de Piera en el qual es va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2018. L’equip de govern ha decidit congelar novament les taxes i impostos amb la intenció de complir amb el seu compromís de no augmentar la pressió fiscal a la ciutadania.

Pel que fa a les modificacions aprovades, les principals arriben en l’impost sobre vehicles de tracció mecànica. En primer lloc, s’ha eliminat l’obligació que tenien fins ara els propietaris de vehicles de més de 25 anys de tenir un certificat de catalogació com a vehicle històric que atorga la Generalitat per poder optar a una bonificació del 100 % en aquest impost. Aquest requisit s’elimina, atesa la demanda d’alguns propietaris pierencs, sempre i quan aquests mantinguin un nivell de conservació dels vehicles i que aquests estiguin restaurats per a col·lecció.

Així mateix, es manté la bonificació del 50 per cent per als vehicles menys contaminants, que no superin els 120 g/km de CO2, i s’aplica un de nou que arriba fins al 75 % del cost de l’impost per als vehicles elèctrics i híbrids.

Finalment, a petició de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, s’ha modificat l’ordenança general de gestió, inspecció i recaptació amb la intenció d’adaptar l’administració local al que estableix la llei de tramitació electrònica.

Les noves ordenances fiscals van ser aprovades amb els vots favorables d’ERC i PDeCAT i amb l’abstenció de la resta de grups municipals.

Arxivat a: Administració local, Hisenda
Ajuntament