Portada > Actualitat > Notícies > Campanya d’esterilització dels animals de companyia

Campanya d’esterilització dels animals de companyia

08/02/2018

Fomentar l’educació canina i evitar la cria dels considerats gossos potencialment perillosos són els principals objectius d’aquesta iniciativa de la Fundació FAADA

La Fundació per l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha posat en marxa una nova edició de la campanya Sóc responsable, que pretén fomentar la identificació i esterilització dels animals de companyia, així com solucionar els seus problemes de comportament a preus reduïts.

Entre els principals objectius d’aquest any, es vol evitar la cria dels gossos potencialment perillosos, una activitat que es considera irresponsable i il·legal i que suposa un greu problema als refugis de tota Catalunya, tant pel nombre elevat d’animals d’aquestes races que arriben a les seves instal·lacions, com la dificultat de troba’ls-hi una sortida.

Una altra novetat d’aquesta edició de la campanya és que s’ofereixen descomptes importants per a cursos i visites privades d’educadors canins. La intenció és evitar l’abandonament de l’animal atès que els problemes de comportament són una de les principals causes que porten als propietaris a prendre aquesta decisió.

La campanya estarà en marxa fins al proper 5 de maig. Les persones interessades es poden inscriure en el web www.socresponsable.org per poder localitzar els centres veterinaris col·laboradors que ofereixen els serveis d’esterilització a preus més baixos.

L’any 2017, i en només tres mesos, la campanya va realitzar 8.439 esterilitzacions a tota Catalunya i 5.564 identificacions. Hi van col·laborar un total de 286 centres veterinaris.

Arxivat a: Salut