Portada > Actualitat > Notícies > Rutes a peu per descobrir l’Anoia

Rutes a peu per descobrir l’Anoia

27/04/2018

El Consell Comarcal de l’Anoia ha creat un dossier amb diferents propostes per conèixer el patrimoni natural i cultural de Piera i altres municipis de la zona

Recentment, el Consell Comarcal de l’Anoia ha publicat un recull de caminades i passejades per les Valls de l’Anoia, un espai natural que ressegueix el curs fluvial del riu Anoia, al sud-oest de la comarca. El paratge està format per tot un seguit de petites valls, encaixades per turons i altres elevacions orogràfiques, amb gran valor patrimonial.

A més, la zona mostra una gran varietat de fortificacions, com el Castell de Piera o el de Cabrera; ermites, com Sant Nicolau del Freixe, i grans masos del segle XIV, com Can Feixes. Per tal de promocionar aquest espai natural força desconegut, el Consell Comarcal ha ideat dotze rutes per fer a peu, amb diferents graus de dificultat, per tal de fer-les accessibles a tothom.

Entre les diferents passejades, la Vila de Piera és protagonista d’algunes d’elles, ja que o bé transcorren pel nucli urbà o per les diferents urbanitzacions del municipi. La ruta 6, per exemple, és una passejada per a tota la família que recorre el centre històric de Piera i el castell, i acaba a l’àrea recreativa de la Font del Prat. També la ruta 5 comença a Ca n’Aguilera per posteriorment pujar fins a dalt del Turó de l’Avellana, des d’on es pot gaudir d’una impressionant panoràmica de la vall. Per últim, la ruta 8 passa per la vila després de gaudir del nucli antic de Vallbona i de les vistes de Montserrat. La caminada finalitza a les vinyes i les oliveres que envolten Mas Bonans i la plana pierenca.

Arxivat a: Medi ambient
Valls de l’Anoia

Arxius adjunts

  • Valls de l’Anoia (PDF, 3,73 MB)
    Recull de caminades i passejades per les Valls de l’Anoia