Portada > Actualitat > Notícies > Aprovat el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

Aprovat el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

03/05/2018

La Generalitat ha valorat de forma favorable aquesta eina que ha de marcar el creixement de la vila de Piera en els propers anys

La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat de forma definitiva el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Piera. Es tracta d’un document que ha de permetre millorar els equipaments de la vila i desenvolupar urbanísticament nous sectors d’activitat econòmica. Aquest POUM ha de convertir-se en el nou full de ruta que caldrà seguir per garantir un creixement sostenible de la vila de Piera en els propers anys.

El nou pla estableix possibles mancances futures que vindran determinades, entre d’altres coses, per l’evolució de la població i les característiques del territori. Així, doncs, contempla la creació d’una segona zona esportiva, preveu noves instal·lacions al centre urbà com una residència de pisos tutelats, un nou centre de dia per a la gent gran i la construcció d’un institut d’educació secundària. La millora de l’accessibilitat i dels serveis a les zones industrials i l’ampliació del polígon de Can Canals són altres mesures que preveu el nou pla amb la voluntat d’atraure més activitat econòmica al municipi. Les infraestructures, la connexió entre el nucli urbà i els 19 barris a través de vies verdes i la preservació dels espais naturals i del patrimoni són altres aspectes que inclou el document.

El nou pla urbanístic, promogut per l’Ajuntament de Piera, es va fer arribar a la Generalitat el passat mes de gener. La tramitació es va aturar a l’espera que des del consistori es tinguessin en compte alguns aspectes que calia eliminar o modificar. Un cop verificat el compliment d’aquestes prescripcions, la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central ha fet un informe favorable i ha notificat a l’Ajuntament l’aprovació definitiva del nou Pla d’ordenació Urbanística Municipal de Piera, que entrarà en vigor un cop es publiqui al DOGC.

 

 

Arxivat a: Urbanisme
Piera