Portada > Actualitat > Notícies > Xerrada sobre compostatge al Castell de la Ventosa

Xerrada sobre compostatge al Castell de la Ventosa

19/06/2018

La trobada va girar al voltant de la gestió dels residus orgànics i de com generar compostatge casolà i comunitari de qualitat

El passat dissabte 16 de juny, una vintena de veïns i veïnes del Castell de la Ventosa van participar en una xerrada al voltant del compostatge. La trobada va ser una oportunitat per aprofundir en el reciclatge de la matèria orgànica, que és la fracció de residus més important en pes i la més fàcil de reciclar, però alhora la que surt més cara de gestionar si no se separa com cal. Un cop finalitzada la xerrada, es va entregar, seguint l’ordre de sol·licitud i la llista d’espera, un compostador de manera gratuïta per tal que tothom qui vulgui pugui generar el seu propi compost de qualitat. Cal recordar que el fet de fer compostatge casolà comporta un descompte del 15 % sobre la taxa d’escombraries.

A més i per tal de promoure una bona gestió dels residus al municipi, s’han instal·lat quatre punts d’aportació de matèria orgànica destinats al compostatge comunitari a diferents ubicacions dels nuclis de Can Mata i Castell de la Ventosa. Així mateix, al costat dels diversos compostadors, sempre que se n’extregui, hi haurà compost madur per al lliure ús.

Des d’aquest mes de juny, a Can Mata i al Castell de la Ventosa es fa servir el compostatge comunitari com a únic sistema de gestió de la matèria orgànica. No obstant això, aquest procediment es va començar a implantar amb èxit el 2014 a altres nuclis pierencs, com La Venta i Can Mussarro, Vallbonica, Can Martí i Bosc de l’Àliga.

Arxivat a: Medi ambient
Castell de la Ventosa