Portada > Actualitat > Notícies > Actuacions per prevenir els incendis forestals

Actuacions per prevenir els incendis forestals

29/08/2018

Aquest 2018, el Castell de la Ventosa i el Bosc de l’Àliga són els barris on es duran a terme les actuacions de neteja i manteniment de franges perimetrals

Els mesos d’estiu són els més perillosos de tot l’any pel que fa als incendis forestals. Per això, les administracions públiques i el consistori pierenc han impulsat tot un seguit de mesures per minimitzar el risc de patir un incendi forestal al terme municipal. Anualment, l’Ajuntament destina una partida a la neteja i el manteniment de franges perimetrals. Aquest 2018 serà per fer diferents actuacions al Castell de la Ventosa i al Bosc de l’Àliga. L’any vinent, el 2019, es preveu destinar-la a Can Mata i Can Mas.

De la mateixa manera, la Diputació de Barcelona ha activat el Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI), un dispositiu que es desplega al territori amb la intenció de prevenir els incendis i, en cas necessari, col·laborar en la seva extinció. El PVI cobreix més de 475.500 hectàrees de la província de Barcelona i compta amb 90 unitats mòbils d’informació i 22 punts de vigilància fixa. Actualment, hi ha gairebé 300 persones contractades per a poder desenvolupar aquest pla, que finalitzarà a principis de setembre.

Així mateix, es vol recordar als veïns i les veïnes que fins al 15 d’octubre està prohibit encendre foc als terrenys forestals del terme municipal ni a la franja de 500 metres que els envolta, independentment de quina sigui la finalitat de la crema. També es prohibeix cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a les zones forestals, i tampoc es poden fer focs d’esbarjo o relacionats amb l’apicultura.

Arxivat a: Medi ambient
Prevenció d'incendis