Portada > Actualitat > Notícies > Piera recorda l’1 d’Octubre

Piera recorda l’1 d’Octubre

02/10/2018

Al matí, es va llegir un manifest de suport davant de l’Ajuntament, i a la tarda es va projectar al Casal per a Joves i Grans un documental sobre com es va viure l’1-O a la vila

Ahir, dilluns 1 d’octubre, la vila es va reunir per commemorar els fets de l’1 d’Octubre de 2017, quan es van produir multitudinàries mobilitzacions arreu de Catalunya per defensar les urnes durant la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Els actes van començar a les 9 hores amb la lectura per part dels representants municipals del manifest ‘Compromís amb la República Catalana’ davant de l’Ajuntament.

La commemoració va continuar a la tarda. A les 19 hores, a la sala gran del Casal, plena de gom a gom, es va posar una urna perquè tothom pogués dipositar els seus desitjos. També es va presentar una exposició fotogràfica amb imatges i records de la jornada i es van projectar reportatges documentals amb imatges genèriques de l’1-O i sobre com es va viure l’1 d’octubre a Piera, filmat per Piera TV.

A continuació, es va destapar la placa commemorativa que s’ha instal·lat a la façana del Casal per a Joves i Grans, i on es pot llegir: “En aquesta plaça el poble de Piera va defensar les urnes perquè poguéssim votar el referèndum d'autodeterminació l'1 d'octubre de 2017. Que només els petons ens tapin la boca”.

Per acabar, diversos músics de la Banda-Orquestra de Piera van interpretar l’himne dels Segadors i es va repartir coca i cava entre les persones assistents al pati del Casal.

Arxivat a: Interès ciutadà
1 d'Octubre
1 d'Octubre
1 d'Octubre
1 d'Octubre
1 d'Octubre
1 d'Octubre
1 d'Octubre