Portada > Actualitat > Notícies > Es congelen els impostos i taxes per a l’exercici 2019

Es congelen els impostos i taxes per a l’exercici 2019

30/10/2018

L’Ajuntament aprova noves bonificacions i facilita el tràmit d’algunes altres amb la intenció de disminuir la pressió fiscal a la ciutadania

El consistori pierenc ha aprovat les ordenances fiscals per a l’any 2019. Aquestes inclouen la congelació de la majoria d’impostos i taxes de cara al proper exercici amb la voluntat de no incrementar la pressió fiscal a la ciutadania. Així mateix, des de l’Ajuntament es mantenen les bonificacions existents, se’n facilita el  tràmit i se n’aproven de noves. És el cas de l’impost de vehicles de tracció mecànica, que incorpora una bonificació del 75 % per als cotxes que funcionin amb biocombustible, biogàs o GLP (autogas). Aquesta s’afegeix a la rebaixa del 75 % que s’ofereix als cotxes híbrids elèctrics i del 50 % a aquells considerats poc contaminants, amb emissions de menys de 120 grams de CO2 per quilòmetre. En tots aquests casos, els propietaris han de presentar la targeta tècnica del vehicle si se’n volen beneficiar.

En la mateixa línia, es manté la bonificació del 100 % per als cotxes clàssics (els de més de 25 anys) que estiguin en bon estat i sempre que el propietari estigui afiliat a algun club de cotxes clàssics. També queden exempts del pagament de l’impost els considerats cotxes històrics. Aquest 2019, però, no caldrà que aquests vehicles hagin passat la ITV, com passava abans, atès que s’ha vist que en alguns casos eren models de col·leccionista que es tenien com a exposició sense fer-los circular.

Entre les novetats d’aquest 2019, hi ha l’eliminació de la taxa per censar animals domèstics. A partir d’ara serà un servei gratuït amb la intenció que els propietaris de gats i gossos compleixin amb el que estableix l’ordenança municipal que obliga els pierencs i les pierenques a censar els  animals domèstics per motius de control, civisme i salut pública.

Arxivat a: Hisenda
Ajuntament