Portada > Actualitat > Notícies > Encesa d’espelmes per a recordar les víctimes de la violència masclista

Encesa d’espelmes per a recordar les víctimes de la violència masclista

26/11/2018

Piera ha commemorat el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb un acte institucional, un taller i un espectacle teatral

L’Associació de Dones de Piera i la regidoria d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament van organitzar, de forma conjunta, la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La plaça Jove va acollir diumenge 25 de novembre un acte institucional obert a tothom que va incloure una encesa d’espelmes i la lectura del manifest, i que va comptar amb l’acompanyament musical de membres de l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases.

Els actes per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de lluitar contra la violència masclista van començar divendres al Teatre Foment. Una quarantena de persones van participar en el taller “Parlem de violència de gènere” impartit per la psicòloga Ester Soteras. Durant la sessió es va parlar dels mites que encara són presents en la nostre societat i que evadeixen els maltractadors de tota responsabilitat, i es va aprofundir en els diferents tipus de violència que pot patir una víctima. Així mateix es va fer referència a l’origen patriarcal dels maltractaments, es van identificar els micromasclismes i es van donar els ingredients necessaris per tenir una relació de parella sana i lliure de qualsevol tipus de violència.

A partir de les 20 hores, una seixantena de persones van assistir a la representació de l’obra de teatre “Amor tallada”, interpretada pels joves pierencs Marina Francisco, de 15 anys, i Joan Alcocer. La seva interpretació va ser molt realista i propera i va fer reflexionar al públic assistent sobre la infantesa i com la innocència i el desconeixement del concepte d`amor pot generar una relació de parella poc saludable. En finalitzar l’obra es va llegir un manifest i es va demanar l’opinió dels assistents sobre com valoren la situació que viuen els joves envers la violència de gènere i com consideren que es pot abordar.

Arxivat a: Igualtat de gènere
Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones 2018
Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones 2018
Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones 2018
Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones 2018
Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones 2018