Portada > Actualitat > Notícies > Fomentant la dinamització i participació juvenil a la vila

Fomentant la dinamització i participació juvenil a la vila

10/01/2019

A través del programa Obrim via s’han ofert sessions formatives als professionals que treballen amb joves amb la intenció de millorar les seves competències

L’Ajuntament de Piera s’ha adherit al programa Obrim via de la Generalitat de Catalunya. Aquest ofereix formació als professionals que treballen amb joves amb l’objectiu que adquireixin els elements necessaris per a dissenyar una estratègia en dinamització i participació juvenil i afavorir així el vincle amb el jovent de la vila.

L’assessorament professional s’ha desenvolupat en sis sessions de dues hores que s’han realitzat entre els mesos d’octubre i desembre. Aquest ha anat a càrrec de la tècnica de Joventut de l’Ajuntament i d’una tècnica de la Fundació Marianao, una entitat sense ànim de lucre dedicada a desenvolupar projectes socioeducatius al servei de la comunitat i experts en participació i dinamització juvenil.

En el cas de la nostra vila, els esforços s’han centrat en recollir estratègies i recursos per a treballar la participació: es vol fomentar l’ús de l’espai juvenil com a punt de referència per als joves i implicar-los tant en la gestió com en les decisions sobre l’ambientació de l’equipament; es vol desenvolupar un projecte anomenat Corresponsals per a fomentar la participació als instituts de secundària; es vol oferir un curs de dinamitzadors per al jovent; i es volen impulsar totes aquelles accions que sorgeixin d’òrgans de participació com el Consell d’Infants i Adolescents. Entre els objectius també hi ha aconseguir que la Comissió Jove esdevingui un marc de referència juvenil i potenciar el treballs amb les entitats i amb tots aquells actors que treballen per i amb els joves pierencs.

Arxivat a: Joventut
Joventut