Portada > Actualitat > Notícies > Es constitueix l'Associació Parc Rural de Montserrat

Es constitueix l'Associació Parc Rural de Montserrat

27/02/2019

Piera és un dels dotze municipis que s’ha sumat a aquest projecte que pretén fomentar l’activitat agrària i potenciar els productes locals i de proximitat

Dimarts 26 de febrer es va celebrar a Collbató l’acte de constitució del Parc Rural de Montserrat. Dotze ajuntaments, entre els quals hi ha el de Piera, i la Diputació de Barcelona han posat en marxa aquest projecte que vol esdevenir un instrument de cooperació i d’intercanvi, fomentar econòmicament l’activitat agrària i preservar el caràcter rural del territori. Així mateix, vol ser una eina per a promocionar els productes locals i de proximitat, i també activitats complementàries com la restauració, l’agroturisme i el turisme rural. Un altre dels objectius d’aquesta nova entitat és aconseguir una Denominació d’Origen (D.O) d’oli d’oliva.

Els municipis que formen part de l’Associació Parc Rural de Montserrat són Abrera, Castellolí, Collbató, El Bruc, Marganell, Olesa de Montserrat, Rellinars, Sant Vicenç de Castellet, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls i Piera.

La constitució de l’entitat va comptar amb la presència del vicepresident primer i president delegat de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, i de representants dels municipis signants, entre els quals hi havia el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Piera, Josep Llopart.

Durant l’acte es van aprovar els estatuts per unanimitat i es va nomenar al president i vicepresident, càrrecs que assumiran respectivament Miquel Solà, alcalde de Collbató, i Xavier Rota, regidor d'Olesa de Montserrat. Aquest projecte va arrencar l'any 2005 i des del 2017 compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Promoció econòmica
Parc rural de Montserrat
Parc rural de Montserrat
Parc rural de Montserrat
Parc rural de Montserrat