Portada > Actualitat > Notícies > Mesures de prevenció per a evitar la proliferació del mosquit tigre

Mesures de prevenció per a evitar la proliferació del mosquit tigre

12/03/2019

Es posa en marxa una campanya per a sensibilitzar la ciutadania i minimitzar els riscos que suposa la presència d’aquest insecte

La Diputació de Barcelona ha posat en marxa la campanya ‘Al mosquit tigre, ni una gota d’aigua!’. Es tracta d’una iniciativa que pretén sensibilitzar la ciutadania sobre els riscos que pot comportar la presència d’aquest insecte i que vol fomentar mesures preventives per a evitar la seva proliferació.

Entre les recomanacions que es donen hi ha les següents: cal buidar els plats dels testos com a mínim cada cinc dies, fer córrer l’aigua pels desguassos dels patis i mantenir la superfície neta de fullaraca, emplenar els forats dels arbres on es pugui acumular aigua amb sorra i posar cap per avall qualsevol recipient que pugui acumular aigua. Així mateix, es recomana tenir les piscines netes durant tot l’any, treure la fullaraca de les canaleres de la teulada i evitar que s’hi acumuli l’aigua i mantenir els neumàtics sota cobert i els dipòsits d’aigua tancats.

La campanya està elaborada pel Servei de Salut Pública amb el suport del Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Amb el bon temps, la prevenció és essencial per a evitar la proliferació d’aquest mosquit i evitar l’aparició de malalties i de problemes de salut derivats de la seva picada.

Arxivat a: Salut
tigre
Cartell recomanacions mosquit tigre