Portada > Actualitat > Notícies > S’amplia l’oferta lúdica i cultural de la Fira del Sant Crist

S’amplia l’oferta lúdica i cultural de la Fira del Sant Crist

24/04/2019

Els dies 27 i 28 d’abril, la vila de Piera acollirà la trentena edició d’aquesta iniciativa que s’organitza amb la voluntat de potenciar el comerç de proximitat

Aquest cap de setmana se celebrarà la trentena edició de la Fira del Sant Crist. Els dies 27 i 28 d’abril, els pierencs i pierenques tindran una nova oportunitat de passejar per les parades dels establiments locals i de visitar el mercat medieval que comptarà amb tallers i productes d’artesania, així com iniciatives de fora del municipi que aporten sempre un valor afegit a la celebració. La Fira del Sant Crist es complementa amb tot un seguit de propostes que la consoliden com un referent a la comarca. 

Una de les particularitats d’aquesta edició és que el diumenge de fira coincidirà amb la celebració de les eleccions generals. Això afectarà a la programació d’activitats que s’oferien habitualment al carrer de la Plaça, que no comptarà amb activitats infantils per alliberar els accessos a l’Ajuntament. A canvi, s’han reforçat les propostes per als nens i nenes en altres espais de la vila com, per exemple, al carrer Piereta on es podrà pujar en un burro català mecànic o participar en més d’una vintena de jocs gegants inflables.

Així mateix, la fira coincideix aquest any amb la diada del Sant Crist, que se celebra el 28 d’abril. Això farà que l’oferta lúdica i cultural sigui més rica i els visitants puguin gaudir d’algunes activitats típiques de la diada com l’ofrena floral i la missa solemne o la ballada de sardanes, el concert i el ball que aniran a càrrec de la cobla orquestra La Maravella. 

La inauguració oficial de la fira es farà dissabte 27 d’abril a les 11 hores i comptarà amb l’acompanyament musical de la Marching Band de l’Aula Municipal de Música, la col·laboració del Pubillatge i l’actuació final de la colla dels Falcons de Piera davant l’Ajuntament. També dissabte hi haurà tallers de manualitats i maquillatge infantil, un espectacle de ball amb sevillanes i flamenc, animació i màgia per als més petits i exhibicions de dansa, hip-hop, zumba i salsa a càrrec de monitors i monitores de La Piscina de Piera.

Al migdia no faltarà el concert vermut, amb el Duo Sabor a Cuba, i a la tarda l’actuació de la Colla de Tambors dels Diables de Piera pels carrers de la fira; un espectacle musical amb Kids Party Show i un d’animació amb Big Bang Xiula completaran la proposta de lleure per als infants. El jovent podrà participar al vespre en una gimcana per tota la vila organitzada per l’associació juvenil L’Eixam i gaudir dels concerts de Sybarites i Dantuvi Trio.  

Diumenge 28, els amants del motor i les dues rodes podran visitar la XII Piera Motor Festival al parc del Gall Mullat o l’exposició de vehicles Seat que acollirà la Nau de Cal Sanahuja. Durant el matí se celebrarà també la 19a Trobada d’intercanvi de sobres de sucre i s’oferirà una classe gratuïta de dansa i un espectacle de dansa oriental. La paellada i el kinto popular, organitzats pels Diables de Piera, donaran el tret de sortida a una tarda plena d’activitats durant la qual no faltaran exhibicions de ball o tallers de globoflèxia i de bombolles de sabó gegants.    

Les festes del Sant Crist continuaran fins al dia 5 de maig. Podeu consultar la programació completa en l'enllaç adjunt.        

Arxivat a: Promoció econòmica
Vista aèria Fira del Sant Crist