Portada > Actualitat > Notícies > Es posa en marxa un programa de detecció precoç del càncer de còlon

Es posa en marxa un programa de detecció precoç del càncer de còlon

25/06/2019

Els pierencs i pierenques de 50 a 69 anys rebran una carta a casa on se’ls informarà sobre com fer-se la prova de manera fàcil i gratuïta

Amb la intenció de prevenir i detectar el càncer de còlon i recte, s’ha posat en marxa una campanya destinada a homes i dones de 50 a 69 anys. Es tracta d’una malaltia que no produeix cap molèstia fins que està avançada però que, si s’agafa a temps, es més fàcil de tractar.

Els pierencs i pierenques d’aquesta edat rebran en els propers dies una carta a casa informant de com poden fer-se una prova de manera gratuïta. Només han d’apropar-se amb la carta a una de les farmàcies col·laboradores on se’ls hi facilitarà la prova i se’ls hi explicarà com fer-la a casa. El resultat finals se’ls hi comunicarà per correu postal o per telèfon en unes setmanes.

Es recorda a la ciutadania que, per a rebre aquesta carta, és important confirmar al Centre d’Atenció Primària (CAP) o al telèfon 93 807 55 05 que l’adreça de contacte estigui actualitzada. Així mateix, es preveu oferir una xerrada informativa sobre la detecció precoç del càncer de còlon i recte el proper 18 de setembre al Casal per a Joves i Grans.   

En l’àmbit de la prevenció, el programa ofereix un seguit de consells per a evitar aquestes malalties: és important tenir cura de la salut, seguint una bona dieta, fent exercici regularment, limitant el consum de greixos, i evitant fumar i el consum de begudes alcohòliques; participar en el programa de detecció precoç també és una bona manera de prevenir la malaltia i, en el seu cas, poder tractar-la.

Arxivat a: Salut
Detecció precoç càncer de còlon

Arxius adjunts

  • Tríptic informatiu (PDF, 3,84 MB)
    Informació sobre el programa de detecció del càncer de còlon i recte