Portada > Actualitat > Notícies > S’inicien els treballs a les franges del Castell de la Ventosa i Bosc de l’Àliga

S’inicien els treballs a les franges del Castell de la Ventosa i Bosc de l’Àliga

08/08/2019

El dilluns 19 d’agost començaran les tasques d’arranjament de les franges perimetrals, essencials per a la prevenció dels incendis forestals a la vila

El pròxim dilluns 19 d’agost, s’iniciaran diferents actuacions de neteja i de manteniment a les franges perimetrals del Castell de la Ventosa zona A i B i del Bosc de l’Àliga. La intervenció la portarà a terme una empresa, tutelada per la Direcció d’Obres i per una enginyera forestal que supervisarà totes les accions perquè es compleixi el projecte i la llei.

Les franges perimetrals són molt importants per a minimitzar el risc de patir un incendi forestal al terme municipal, sobretot durant els mesos d’estiu, els més perillosos de l'any. Per aquest motiu, es portaran a terme diverses feines com l’aclarida de l’arbrat i dels matolls, la poda i el desbrossament dels arbres i el tractament de les restes. L’objectiu és mantenir nets els 25 metres que estableix la legislació vigent i facilitar, en cas que sigui necessari, l’accés dels equips d’extinció d’incendis a la zona.

Així mateix, cal recordar a la ciutadania que fins al 15 d’octubre està prohibit fer foc als terrenys forestals del municipi ni a la franja de 500 metres que els envolta, independentment de quina sigui la finalitat de la crema. Tampoc està permès la crema de restes de poda o d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni els marges pròxims a les zones forestals. Finalment, també està prohibit fer focs d’esbarjo o relacionats amb l’apicultura.

Arxivat a: Medi ambient
Bosc de l’Àliga