Portada > Actualitat > Notícies > Piera commemora la Diada Nacional de Catalunya

Piera commemora la Diada Nacional de Catalunya

13/09/2019

Unes 900 persones van participar en el dinar de germanor que es va celebrar després de l’acte d’homenatge a Rafael Casanova

La pluja de dimecres al matí no va aconseguir deslluir la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Els pierencs i pierenques van participar en els diversos actes previstos durant la jornada de l’Onze de Setembre, tot i que alguns van haver de traslladar-se a l’escenari del Gall Mullat. El primer acte del matí va ser una missa que es va oficiar amb motiu de la Diada. A partir de les 11 hores es va celebrar l’homenatge a la figura de Rafael Casanova, l’últim conseller en cap del Consell de Cent de Barcelona. L’acte institucional va comptar amb la col·laboració de diverses entitats del municipi. Els Falcons de Piera van aixecar un pilar i la Banda Orquestra de Piera va interpretar la versió instrumental del Cant de la Senyera, al mateix temps que s’hissava la bandera.

Aquest va voler ser un acte de defensa de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes. No va faltar la lectura d’un poema de l’escriptora Joan Raspall i la ballada de la sardana, el ball nacional de Catalunya, a càrrec de l’Agrupació Sardanista de Piera que aquest 2019 ha celebrat el seu 45è aniversari. També va participar en l’homenatge el pubillatge de Piera. La recentment escollida pubilla de la nostra vila, Marina Francisco, va ser l’encarregada de llegir davant els presents el manifest de l’Associació Catalana de Municipis. L’acte va finalitzar amb el Cant dels Segadors i l’ofrena floral de partits polítics i entitats pierenques al monument de Rafael Casanova.

Els actes de celebració de la Diada van continuar durant tota la jornada. Després de l’acte institucional es va organitzar un concert-vermut amb el trio acústic local Give. Al migdia, unes 900 persones van participar en un dinar de germanor amb paella i postres.

A la tarda va haver-hi un bingo popular organitzat per la Colla infantil dels Diables de Piera i una ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. La Diada es va tancar amb una cantada d’havaneres amb el grup Barca de Mitjana durant la qual es va oferir rom cremat a tots els assistents.

Arxivat a: Festes
Diada 11 de Setembre 2019
Diada 11 de Setembre 2019
Diada 11 de Setembre 2019
Diada 11 de Setembre 2019
Diada 11 de Setembre 2019
Diada 11 de Setembre 2019
Diada 11 de Setembre 2019
Diada 11 de Setembre 2019
Diada 11 de Setembre 2019