Portada > Actualitat > Notícies > Afavorint el dret de la ciutadania a l'habitatge

Afavorint el dret de la ciutadania a l'habitatge

26/09/2019

S’inicia un procés participatiu per elaborar una nova ordenança fiscal que gravi un recàrrec en la quota de l’IBI per a les vivendes desocupades

L’Ajuntament de Piera ha iniciat un nou procés participatiu per crear una ordenança fiscal que gravi la quota de l’IBI d’aquells habitatges que es troben desocupats. La iniciativa pretén complir amb el que estableixen la Llei Catalana de l'Habitatge i la Llei Reguladora d'Hisendes Locals i respon a la necessitat de protegir la funció social de la propietat i afavorir el dret d'accés a l'habitatge dels veïns i veïnes de la vila.

La nova ordenança preveu recàrrecs que aniran del 30 al 50 % en la quota de l'IBI en cas que un habitatge sigui considerat desocupat per un període continuat superior a 2 anys.

Des del consistori es convida la ciutadania a presentar suggeriments i millores a la proposta d'ordenança que es pot consultar en el document adjunt. Aquestes es poden fer arribar a l’Ajuntament per instància, sigui de forma presencial o electrònica, a partir de divendres dia 27 de setembre i durant deu dies hàbils, és a dir, fins al dia 10 d’octubre de 2019, a les 23.59 hores.

Arxivat a: Hisenda
Habitatge

Arxius adjunts

  • Proposta d'ordenança fiscal (PDF, 380 kB)
    Esborrany de la proposta d'elaboració de l'ordenança que grava la quota de l'IBI per als habitatges desocupats