Portada > Actualitat > Notícies > Piera commemora l’aniversari de l’1 d’Octubre

Piera commemora l’aniversari de l’1 d’Octubre

02/10/2019

L’acte va incloure la descoberta de la placa de la plaça de l'1 d'Octubre i la creació d’un llaç groc amb 400 espelmes per a recordar les persones empresonades i exiliades

Ahir dimarts, molts pierencs i pierenques es van reunir al Casal per a Joves i Grans per a commemorar l’aniversari dels fets de l’1 d’Octubre de 2017, una data que serà recordada per les mobilitzacions que van esdevenir arreu per a defensar les urnes durant la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. L’acte es va iniciar a les 20 hores i va comptar amb la presència de diferents representants polítics de la vila. L’alcalde, Jordi Madrid, d’Esquerra Republicana; el primer tinent alcalde, Josep Llopart, de Junts x Piera; i la portaveu de la CUP, Julia Bueno, van ser els encarregats de fer la descoberta de la placa de la plaça de l'1 d'Octubre, anomenada anteriorment plaça Mar i Cel, amb la voluntat de mostrar la unitat dels tres partits polítics amb representació al consistori.

Aquesta nova denominació de la plaça és el resultat d'un procés de recollida de signatures, capitanejat pel CDR de Piera. Així mateix, es van projectar uns audiovisuals recordant l’efemèride, es va llegir el manifest de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i es va llegir el poema de la pierenca Josepa Ribera i Vallès. Les persones assistents van encendre 400 espelmes, que van col·locar formant un llaç groc en record de les persones empresonades i exiliades.

Arxivat a: General
Commemoració 1 d'octubre
Commemoració 1 d'octubre
Commemoració 1 d'octubre
Commemoració 1 d'octubre
Commemoració 1 d'octubre
Commemoració 1 d'octubre
Commemoració 1 d'octubre