Portada > Actualitat > Notícies > Es presenta el Pla Estratègic Turístic de les Valls de l’Anoia

Es presenta el Pla Estratègic Turístic de les Valls de l’Anoia

10/12/2019

Es tracta d’una iniciativa que vol potenciar els atractius turístics dels municipis de la comarca com l’entorn, el patrimoni i la gastronomia

El passat 27 de novembre es va presentar el Pla Estratègic Turístic de les Valls de l’Anoia, un projecte que té per objectiu potenciar els atractius turístics de Cabrera d’Anoia, la Torre de Claramunt, la Pobla de Claramunt, Capellades, Vallbona d’Anoia, els Hostalets de Pierola, Masquefa i Piera. Es tracta d’una iniciativa conjunta, dels ajuntaments i el Consell Comarcal, que vol construir una oferta de gran atractiu per a fer del turisme un element de desenvolupament econòmic del territori sud de l’Anoia.

El primer pas ha estat dur a terme una diagnosi, amb el suport de la Diputació de Barcelona, per avaluar l’oferta i els recursos disponibles a la comarca com el paisatge, l’accessibilitat, el comerç, la gastronomia i els allotjaments, les activitats o el patrimoni arqueològic, històric i industrial. Posteriorment, s’han establert les línies i les accions de treball.

Pel que fa als resultats d’aquest estudi, s’ha vist que la zona de l’Anoia està poc orientada al sector turístic i que falten sinergies entre els vuit municipis. Tot i així, la destinació presenta recursos que es poden desenvolupar, com la qualitat d’alguns elements patrimonials, l’entorn i les vistes a Montserrat, el món de les vinyes i el vi, l’entramat de camins i pistes on portar a terme activitats de lleure o el mateix riu. El conjunt d’aquests elements permet visualitzar les Valls de l’Anoia com una destinació turística d’interior, a prop de Barcelona, capaç d’atraure una demanda turística que valori i cerqui allò que aquest territori pot oferir.

Arxivat a: Turisme
Vista aèria Piera