Portada > Actualitat > Notícies > 10è aniversari del projecte Tocatta

10è aniversari del projecte Tocatta

02/03/2020

El proper 9 de març finalitzarà a l’escola Herois del Bruc aquesta iniciativa que vol acostar la música als infants i que aprenguin a fer sonar un instrument

El projecte Tocatta va néixer el curs 2009-2010 arran del fet d'entendre la música com a eina de cohesió social. L'Aula Municipal de Música de Piera treballa des de fa anys en la idea d'establir xarxa entre diferents entitats del municipi, així com també amb els centres educatius. El projecte Tocatta n'és una mostra i està destinat a tots els alumnes de 5è de primària de Piera, amb l'objectiu que el nen aprengui a fer sonar l'instrument.

Per al desenvolupament d'aquest projecte, se segueixen diferents passos: en un primer moment, l’escola de primària demana als alumnes que portin algun instrument del seu entorn; a continuació l’escola i l’Aula Municipal de Música posen els seus respectius bancs d’instruments a disposició del projecte i d’aquí en surt una llista definitiva amb l’adjudicació d’un instrument per a cada alumne. Seguidament, s’elaboren uns patrons rítmics i melòdics molt senzills que es treballaran en tres sessions d'una hora, de les quals una és una sessió inicial d’assaig parcial (corda, vent, percussió i instruments electrònics) i les altres dues són sessions conjuntes amb concert final amb format orquestra per a la resta de l’alumnat de l'escola i les famílies.El contacte directe amb instruments obre un món completament nou per a ells. El fet d’oferir el concert a companys i familiars els suposa un plus de concentració i motivació.

Enguany, el projecte ja s'ha dut a terme a les escoles  les Flandes, Creixà i Apiària. El proper dia 9 de març finalitza a l'escola Herois del Bruc. Aquest any, els alumnes de 5è han treballat el tema Highway to Hell, del grup AC/DC.

Arxivat a: Educació
10è aniversari projecte Tocatta
10è aniversari projecte Tocatta
10è aniversari projecte Tocatta
10è aniversari projecte Tocatta
10è aniversari projecte Tocatta
10è aniversari projecte Tocatta
10è aniversari projecte Tocatta
10è aniversari projecte Tocatta