Portada > Actualitat > Notícies > Mesures de prevenció davant el coronavirus

Mesures de prevenció davant el coronavirus

10/03/2020

Es recorda que cal seguir algunes recomanacions per prevenir la malaltia com rentar-se les mans o tapar-se la boca en el moment de tossir o esternudar

L’Ajuntament de Piera vol informar la ciutadania de les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per prevenir el coronavirus. S’aconsella els pierencs i pierenques que apliquin les mesures genèriques de protecció que ja es fan servir davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  •  Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

Davant de qualsevol dubte sobre el coronavirus i el seu tractament, podeu consultar el web canalsalut.gencat.cat/coronavirus. En cas de tenir algun símptoma com febre, tos, sensació de falta d’aire i malestar general i a més haver viatjat a una zona afectada o haver tingut contacte estret amb una persona que sigui un cas probable o confirmat de coronavirus cal trucar al 061 de Sanitat Respon.

Actualment, com a mesures preventives, s'anul·la l'activitat durant 15 dies al Local Social de Can Mas i al Billar Piera (Casal), així com s'anul·la el bingo i el ball de dijous vinent al Casal per a Joves i Grans. S'ajorna l'activitat d'aquest dissabte 14, projecció de l'obra Miedo y Soledad i fòrum-debat, al Teatre Foment de Piera a l'espera d'una nova data.

Mantindrem actualitzada la informació a través de la web i xarxes.

Arxivat a: Salut
Rentar-se les mans

Arxius adjunts