Portada > Actualitat > Notícies > Un inici de setembre marcat per la situació sanitària

Un inici de setembre marcat per la situació sanitària

16/09/2020

Aquest any només s’han celebrat els actes de la festivitat del dia 8 de setembre i la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya

Tot i la suspensió de la gran part dels actes de la Festa Major pel risc de rebrot de la COVID-19, l’Ajuntament ha volgut mantenir dues de les dates més assenyalades a la vila: la del 8 i la de l’11 de setembre. El dimarts de la setmana passada, el Santuari del Sant Crist va acollir la celebració de l’ofici de les Marededeus Trobades, amb un aforament limitat a 80 persones i que es va poder seguir per Ràdio Piera. Va ser una missa molt emotiva durant la qual es va fer un reconeixement a Mossèn Jordi i Mossèn Ramon, que aquest mes de setembre deixen Piera i seran traslladats a altres parròquies. El públic assistent es va emocionar en diversos moments, sobretot durant els parlaments en els quals es feia referència al comiat de Mossèn Ramon, després d’haver servit durant tants anys a la vila.

De fet, Ramon M. Bosch va arribar a Piera l’any 1991 com a seminarista; un any després va ser ordenat diaca, i el 1993 va ser nomenat capellà, i va anar agafant presència, primer a Piera i després a les parròquies dels Hostalets de Pierola, Vallbona, el Bedorc, Ca n’Aguilera, Cabrera i la Llacuna. Bosch, que ha sigut fins avui capellà conciliar de Càritas Diocesana i va fundar el grup parroquial Els Pedaços. Aquest mes de setembre es traslladarà a la parròquia d’Esparreguera i Monistrol de Montserrat.

Durant l’ofici, la comunitat de Piera i del Bedorc va lliurar a Mossèn Jordi una placa de ceràmica i a Mossèn Ramon un penjoll d’or amb la imatge del Sant Crist de Piera. Des del consistori també se li va lliurar una placa i la medalla d’or de l’Ajuntament de la Vila de Piera. Els gegants, en Jaume i l’Elisenda, van estar presents al santuari en l’any en que es commemora els 25 anys de l’entitat.

Després de la missa es va celebrar un concert de sardanes, que va anar a càrrec de la Cobla Costa Brava. Va ser una audició sense ballada, degut a la COVID-19, però tot i així algunes persones de manera espontània es van posar a puntejar i dansar deixant la distància de seguretat i complint amb les mesures de prevenció. A la tarda, no va faltar el concert de vespre amb l’orquestra Costa Brava.

Commemoració de la Diada

L’Onze de Setembre va començar amb l’acte institucional d’homenatge a Rafael Casanova, que en aquesta ocasió va estar tancat al públic per evitar aglomeracions. Tot i així, es va instar les entitats, associacions i persones individuals que volguessin fer una ofrena a apropar-se al monument en grups reduïts i complint amb totes les mesures de seguretat. Pel que fa al desenvolupament de l’acte, els representants polítics van fer l’ofrena floral en nom del consistori. Posteriorment, l’alcalde, Jordi Madrid, va ser l’encarregat de llegir el Manifest de la Diada Nacional de Catalunya. L’acte es va cloure amb el cant de l’Himne dels Segadors.

Degut a la situació actual, aquest any no es va poder celebrar el dinar popular que era tota una tradició a la vila. A la tarda, i dins el cicle Cultura Segura, es va gaudir de la tradicional cantada d’havaneres a càrrec del grup Barca de Mitjana, aquest any, sense el rom cremat. 

Arxivat a: Festes
Missa solemne i comiat mossèn
Missa solemne i comiat mossèn
Missa solemne i comiat mossèn
Audició de sardanes - 8 de setembre
Audició de sardanes - 8 de setembre
Orquestra Costa Brava
Orquestra Costa Brava
Orquestra Costa Brava
Homenatge Rafael Casanova
Homenatge Rafael Casanova
Homenatge a Rafael Casanova
Havaneres 11S
Havaneres 11S