Portada > Actualitat > Notícies > Entra en vigor el toc de queda nocturn a tota Catalunya

Entra en vigor el toc de queda nocturn a tota Catalunya

26/10/2020

Des d’aquest passat diumenge resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22 i les 6 hores, amb algunes excepcions

Un cop decretat l’estat d’alarma, el govern de La Generalitat va anunciar ahir diumenge les restriccions de mobilitat que entraven en vigor per intentar aturar l’increment de casos de COVID-19 a Catalunya. Des d’aquesta passada nit, s’ha instaurant un toc de queda de les 22 a les 6 hores, durant el qual resten prohibits els desplaçaments i la circulació a la via pública.

S’estableixen, però, algunes excepcions: 

  • Assistència sanitària d'urgència
  • Adquisició de productes a la farmàcia per raó d'urgència
  • Desplaçament per anar i tornar de treballar
  • Desplaçaments de professionals i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials
  • Cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables
  • Actuació urgent davant d'òrgans judicials
  • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge
  • Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada

El Procicat estableix també dues excepcions: la cura dels animals de companyia, atès que es podrà treure a passejar el gos entre les 4 i les 6 hores, sempre i quan es faci el mínim desplaçament possible, i els espectacles culturals que acabin a les 22 hores. En aquest cas, les persones assistents tindran el temps necessari per a tornar a casa.

En tots els casos serà necessari portar el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa, tiquets o entrades dels espectacles...) que justifiqui el desplaçament. Les multes per ser al carrer sense justificació aniran dels 300 als 6.000 euros.

Els establiments de serveis, comerç i restauració hauran de tancar a les 21 hores per a facilitar la tornada a casa. També tancaran a la mateixa hora els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades. La única excepció seran els cinemes, teatre i auditoris que podran acabar a les 22 hores.

Arxivat a: General, COVID-19
Afectacions del coronavirus minut a minut

Arxius adjunts